UA: ЧЕРНІГІВ транслюватиме Великодні богослужіння різних конфесій

UA: ЧЕРНІГІВ транслюватиме Великодні богослужіння різних конфесій

15 кві. 2020

19 квітня відзначатимуть Великдень за юліанським календарем. UA: ЧЕРНІГІВ транслюватиме святкові богослужіння наживо з кафедрального собору Святої Великомучениці Катерини (Чернігів), а також покаже спільні молитви православних, греко-католиків та римо-католиків за участю голів церков. 

Трансляція з кафедрального собору Святої Великомучениці Катерини (Чернігів) розпочнеться 18 квітня о 23:55 і триватиме до 03:00 19 квітня


 

«Ми будемо робити трансляцію власними силами філії. Також звернулися з пропозицією до місцевих телеканалів поділитися з ними трансляцією. Ми розуміємо, наскільки для вірян важливе це свято. Тому, аби запобігти поширенню захворюваності в області, аби люди залишалися вдома, вирішили віддати цей сигнал, щоб якомога більше людей могли подивитися службу. Нехай і через телеекран, але долучитися в такий спосіб», — розповів продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий.

Також 19 квітня UA: ЧЕРНІГІВ транслюватиме богослужіння Української Греко-Католицької церкви та Римо-Католицької Церкви в Україні:

  • 7:30 Великодні богослужіння з Патріаршого собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви;
  • 11:00 Недільна Свята Меса Римсько-Католицької Церкви в Україні.

Крім цього, телеканал UA: КРИМ щоп’ятниці транслює богослужіння та звернення мусульман України. Цього тижня розклад такий: 

  • о 16:15 — Намаз і проповідь, організовані Духовним управлінням мусульман України «Умма»; 
  • о 16:30 — Настанова від Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим, що зараз вимушено перебувають на материку;
  • о 16:45 — П’ятнична проповідь в Київській соборній мечеті «Ар-Рахма» від Духовного управління мусульман України. 

Нагадаємо, Суспільне щотижня транслює богослужіння із храмів різних конфесій України, а також проповіді духовних лідерів релігійних об’єднань Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.