Суспільне розповідає про відновлення й відбудову прифронтових регіонів у циклі документальних історій «ТутРемБуд»

Суспільне розповідає про відновлення й відбудову прифронтових регіонів у циклі документальних історій «ТутРемБуд»

28 тра. 2024

На платформах Суспільного стартував цикл мультимедійних документальних історій «ТутРемБуд» — про відновлення й відбудову українських міст і містечок, житлових кварталів та інфраструктури, культурних пам’яток та спортивних закладів. Це матеріали з десяти фронтових регіонів України уздовж російсько-українського кордону — від Чернігова на північному сході до Одеси на південному заході.

Читайте також: Створювати доступність довкола себе: «Без перешкод» — прем’єра на Суспільному

Команда Суспільне Чернігів відзняла історію про ветеранів війни на протезах, які  ремонтують приміщення для простору «Серцевір». Простір створюється, як кажуть хлопці, які беруть участь у ремонті, «для таких, як ми». Тут планують відкрити спортивну залу, соціальне кафе, коворкінг і кабінети психологічної допомоги та реабілітації.

 

«Заняття спортом після отриманих травм на полі бою це один з кращих шляхів адаптації до цивільного життя і реабілітації ветеранів. Героями нашого репортажу стали чоловіки, які для багатьох є прикладом у наслідування. Незважаючи на протезування, вони долають Чорногірський хребет, здобуваю золоті медалі на світових змаганнях, а головне — дають віру і впевненість, якщо вийшло в них, то вийде і в інших. Саме тому першим у ветеранському просторі “Серцевір” відкриють  адаптовану для ветеранів спортивну залу, а самі хлопці будуть ділитися досвідом, займатися з тренерами і готуватися до міжнародних змагань. Під час підготовки матеріалу я спілкувалася з понад 10 ветеранами війни, які пересуваються на протезах, всіх їх об’єднує спорт і бажання не зупинятися не зважаючи ні на що», — говорить авторка відео Дар’я Янушкевич, менеджерка групи з реалізації проєкту від Суспільне Чернігів.

Усі відео проєкту можна переглядати у списку відтворення на юутуб.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих диджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Головні події регіону — у підсумку тижня на каналі Суспільне Чернігів. Оперативні та якісні новини від команди Суспільного у Чернігові — на сайті Суспільне Новини та соцмережах: