Проєкт Суспільне Чернігів — серед фіналістів конкурсу «Честь професії 2024»

Проєкт Суспільне Чернігів — серед фіналістів конкурсу «Честь професії 2024»

7 тра. 2024

7 травня оголосили шортлісти фіналістів конкурсу професійної журналістики «Честь професії 2024»* у шести основних номінаціях та п’яти спецномінаціях. До коротких списків премії потрапили вісім проєктів Суспільного Мовлення, серед яких і робота команди Суспільне Чернігів.  Загалом цьогоріч учасники подали на конкурс рекордну кількість матеріалів — 1240, з них 990 матеріалів у основних номінаціях та 250 — у спеціальних. Церемонія оголошення та нагородження переможців відбудеться 30 червня. 

Читайте також: Суспільне поділилось досвідом у виробництві контенту для військових та ветеранів

Матеріал Суспільне Чернігів «“Я аж крикнула: «Саша!»: мати Олександра Мацієвського впізнала свого сина на відео росіян з його розстрілом» увійшов до коротких списків номінації «Найкраще новинне висвітлення резонансної події» та спецномінації «Найкраще новинне висвітлення резонансної події в локальному медіа». Авторка — Дар’я Янушкевич, співавтор — Роман Репа.

«Суспільне Чернігів, вся наша команда, щоразу ставить собі амбітну задачу працювати не лише для локальної аудиторії. Робити трохи більше, копати глибше, шукати далі. Історія про загибель Олександра Мацієвського була принциповою для нашої команди. Це той самий боєць, якого росіяни розстріляли після слів "Слава Україні" і зняли це на відео. Нашій команді, Дар`ї Янушкевич та Роману Репі, вдалося ідентифікувати бійця і показати світові його історію», — говорить шеф-редакторка північно-східного хабу Суспільного Алла Скорик.

До шортліста номінації «Найкращий репортаж» потрапив матеріал Суспільне Новини «Нові обличчя війни». Авторка — Оксана Сенів, редакторка — Олена Дуняк, зйомка — Владислав Кравець і Оксана Сенів, колір та звук — Олександр Брамський.

За спецприз «Найкращий репортаж в локальному медіа» змагатиметься матеріал Суспільне Дніпро «Одна родина на все село: як живуть у зруйнованій РФ Білогірці». Журналістка — Яна Стойкова, оператор — Юрій Тинний, монтаж — Олександр Жиделев.

У шортлісті номінації «Найкраще розслідування» — документальний проєкт Суспільне Новини «Буча: розстріл на Києво-Мироцькій — військові РФ розстріляли волонтерів». Авторка — Анна Калаур. Співавтори — Інна Білецька, Алла Садовник, Олександр Стратонов, Світлана Коваль, Владислав Васильченко.

У фіналі премії «Честь професії 2024» за спецприз «Найкраща аналітика в локальному медіа» змагатиметься матеріал Суспільне Новини «Що буде з Сектором Гази та чи зникне ХАМАС після операції Ізраїлю — пояснення Суспільного». Авторка — Олена Куренкова, зйомка — Влад Кравець, редактура і монтаж — Олена Дуняк.

До спецномінації «Найкращий матеріал на тему прав жінок, дотримання гендерної рівності» потрапив матеріал Координаційного центру мовлення нацменшин Суспільного «“Ілюзія рівності”. Історії боротьби за рівноправ’я». Авторки: Олена Кривенко, Анастасія Гудима. 

У спеціальній номінації «Професійне висвітлення теми психічного здоров’я» змагатимуться два матеріали Суспільного: 

Нагадаємо, п’ять матеріалів Суспільного стали переможцями премії «Честь професії» у 2023 році.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

* Загальнонаціональний Конкурс професійної журналістики «Честь Професії 2024» став можливим завдяки фінансовій підтримці Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (Sida) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що була надана через проєкт «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews.