«Як справи?» — токшоу про виклики перед громадами на Суспільному

«Як справи?» — токшоу про виклики перед громадами на Суспільному

10 бер. 2024

Дискусії про громади України, їхню спроможність розвиватись і забезпечувати реалізацію потреб усіх жителів — з 11 березня щопонеділка о 21:00 дивіться токшоу «Як справи?» на Суспільне Новини, Суспільне Крим та усіх місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Чернігів, Суспільне Суми, Суспільне Дніпро тощо). 

Читайте також: Теленовини про всю країну від Суспільного: більше випусків у зручний час

Команда Суспільного відвідала громади України, щоб дізнатися, що турбує їхніх жителів. Медицина, соціальні послуги, бізнес, культура, комунікація між різними організаціями та жителями міст, містечок і сіл — питання щодо цих сфер життя чули журналісти найчастіше. Знайти відповіді разом з експертами, обговорити виклики перед громадами на національному рівні й окреслити потенційні шляхи розв’язання проблем — завдання команди проєкту «Як справи?»

«Працюємо в інтересах суспільства, і одна з наших місій як Суспільного — сприяти діалогу, особливо зараз, в умовах війни. Токшоу “Як справи?” — можливість започаткувати такий діалог, вчергове привернути увагу до проблем громад, напрацювати з фахівцями можливі розв’язання цих проблем», — говорить генпродюсер регіонального мовлення Суспільного Артем Шелковий.

Команда Суспільного під час візиту в одну із громад Полтавщини восени 2023 року

«Суспільне має досвід успішної взаємодії з громадами у висвітленні подій та організації майданчиків для обговорення проблем міст чи містечок й пошуку шляхів їх розв’язання. Одним із таких майданчиків стане студія проєкту “Як справи?”. До неї приїдуть і представники громад, щоб розповісти про питання, над якими працюють зараз. Сподіваємось, що ці ефіри будуть початком актуальних змін та зростання правосвідомості», — каже директорка з виробництва регіонального контенту на Суспільному Катерина Жуліна.

Ведучі токшоу Світлана Стеценко та Віктор Дяченко запросять до розмови людей, дотичних до змінотворення, та експертів з різних галузей.

«У десятках громад з різних куточків України ми зібрали проблематику, і тепер у дискусіях шукатимемо варіанти оптимального розв’язання проблем, — зазначає шеф-редакторка токшоу “Як справи?” Ольга Кутишенко. — Як громади долають виклики воєнного часу, у кого з них подібний досвід і хто може поділитись ним з людьми, які намагаються отримати належні послуги чи розвивати бізнес. Які закони, права і обов’язки регламентують ці питання, хто відповідальний за кінцевий результат — саме це з’ясовуємо у дискусіях проєкту».

У першому випуску, 11 березня, йтиметься про відновлення України під час та після війни. Як, що і коли потрібно робити — головний фокус обговорення. Орієнтиром такого процесу мають бути саме людина, громада і їхні потреби, а медіа — стати одним із майданчиків для дискусії, які можуть запустити процеси модернізації.

Над проєктом «Як справи?» працюють: директорка з виробництва регіонального контенту на Суспільному Катерина Жуліна, шеф-редакторка проєкту Ольга Кутишенко, гостьовий редактор Тарас Вархоляк, головний режисер дирекції регіонального мовлення Суспільного Сергій Жулін, ведучі Віктор Дяченко та Світлана Стеценко, адміністраторка Софія Євган, графічний дизайнер Андрій Дмитрик, режисер монтажу Тарас Романик, продюсер західного хабу Суспільного Максим Волошин і виробничо-технічна команда Суспільне Львів. Місцеві команди Суспільного готують сюжети для токшоу, щоб розповісти стан справ і поділитись історіями людей, які живуть у громадах та вболівають за комфорт й можливості для реалізації.

Загалом заплановано 12 випусків токшоу «Як справи?». Їх можна буде подивитися на ютуб-каналі. 

Читайте також: Мужність та майстерна тактична хитрість — у спецпроєкті «Битва за Баштанку» Суспільне Миколаїв

Нагадаємо, у п’яти містах п’яти регіонів, де тривали пошуки гіперлокальних кореспондентів у 2023 році, — на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Полтавщині та Дніпропетровщині, — Суспільне записало випуски телевізійного токшоу «Голос Громад». Їх можна дивитись на ютуб-каналах Суспільне Рівне, Суспільне Одеса, Суспільне Черкаси, Суспільне Полтава та Суспільне Дніпро. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.