Випускники школи новин стажуються і можуть отримати роботу на Суспільне Чернігів

Випускники школи новин стажуються і можуть отримати роботу на Суспільне Чернігів

17 лис. 2023

У Чернігові завершилось навчання проєкту «Як працюють новини на Суспільному». Найкращих слухачів курсу запросили пройти стажування на Суспільне Чернігів з можливістю подальшої роботи у команді.

«Це вже третій випуск школи новин на Суспільному. Можу сказати, що цього разу була одна з найсильніших груп, дуже цікаві різнопланові особистості, люди різних професій, які захотіли пошукати себе в журналістиці. Судячи з того, які ми маємо відгуки, більшість з них змогла захопитися цією професією і зацікавлена далі в ній розвиватися й працювати. Ми так захопилися навчанням, що замість запланованих п’яти навчальних субот зробили шість», — розповідає шеф-редакторка новин Суспільне Чернігів Алла Скорик.

За цей час слухачі пройшли від теорії до практичних навичок:

  • стандарти журналістики; 
  • збір та перевірка інформації. Як відрізняти фейки;
  • структура тексту: заголовки, бекграунд, наповненість матеріалу;
  • інтерв’ю: як говорити на складні теми, як розкрити особистість;
  • репортаж: як зняти відео, яке переглянуть мільйони людей;
  • робота з голосом, начитка різноманітних текстів;
  • зйомки, монтаж, робота з відео.

Читайте також: Дивіться на Суспільному «Сімейний курс» з інформаційної гігієни

«Мене мотивує кількість людей, які захотіли долучитися до школи новин, бо 185 анкет у Чернігові дуже важко зібрати. З них 130 прийшли на співбесіду. Ми з Аллою Скорик поговорили з кожним з них і обрали трохи більше ніж 20 для участі в школі. Вони всі різні, всі унікальні, але всі мотивовані навчатися, витрачати свій вихідний день на вивчення журналістики. Було помітно, що люди готові занурюватися в цю професію, багато навичок вхоплювали “на льоту”. Я був приємно вражений рівнем слухачів, яких ми набрали цього року», — ділиться враженнями продюсер новин Суспільне Чернігів Андрій Тіток.

«Це навчання можна порівняти з концентрованим напоєм, який ти випиваєш за раз, щоб дуже швидко спробувати охопити максимальну кількість знань про журналістику, пірнути у цю професію, а далі смакувати післясмак і розуміти, де ти можеш проявитися краще: діджитал, телевізійна, радійна журналістика, написання текстів. Зрозуміти, де твоя точка опори, в чому ти найбільш ефективний», — говорить Алла Скорик.

Випускники школи «Як працюють новини на Суспільному» отримали сертифікати про навчання. Учасники проєкту, які мають бажання працювати далі в журналістиці й показали дуже хорошу динаміку зростання, розуміння матеріалу — мають можливість стажуватись, а найуспішніші з них можуть отримати роботу на Суспільне Чернігів.

«Випускники попередніх шкіл — фантастичні співробітники, з якими дуже комфортно працювати. Сподіваюсь, і нинішня співпраця буде продуктивною — ми ще попрацюємо, а наша аудиторія ще почує імена нових зірок журналістики, які, я сподіваюся, зародилися у цій школі», — підсумовує Алла Скорик.

Читайте також: Прем’єра фільму «Голос спротиву» — як Суспільне вистояло на початку повномасштабної війни

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих  діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо Чернігів.

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

* «Навчальна програма з медійної грамотності з можливістю подальшого працевлаштування «Як працюють новини на Суспільному» втілена за підтримки ГО «Інститут масової інформації», в межах субгранту від Internews Network.