Команда Суспільне Чернігів отримала допомогу із США

Команда Суспільне Чернігів отримала допомогу із США

6 вер. 2023

Журналісти Суспільне Чернігів отримали техніку та програмне забезпечення від друзів України із США.

«Це допомога від наших друзів із США, з кожним з яких ми познайомилися окремо у різні часи. Минулого року, коли Україна потерпала від масованих атак російськими ракетами та мала проблеми з електрикою, вони запитали, чим можуть допомогти Суспільному. Тоді нам був потрібен генератор, але згодом ця потреба відпала і вирішили закупити техніку, котра підвищить якість контенту та дозволить краще протидіяти російській пропаганді», – розповідає менеджер Суспільне Чернігів Вадим Соколюк.

Читайте також: Суспільне Мовлення ініціює публічні дискусії у громадах та розбудовуватиме мережу кореспондентів

Двоє співробітників компанії МакКінзіЮрій Горюнов та Кетрін Басс – організували збір коштів серед своїх колег. Завдяки їм і всім, хто долучився до збору, вдалось придбати дуже потрібну техніку.

Команда Суспільне Чернігів вже працює з таким обладнанням: 

  • Професійна монтажна станція
  • Комплект знімального обладнання на базі камери GoPro HERO 11
  • Обладнання для роботи зі звуком (навушники, колонки) та відео.

У якості допомоги, журналісти Суспільне Чернігів також отримали пакет програмного забезпечення Adobe особисто від президента Суспільного мовника штату Орегон, партнера Суспільне Чернігів в рамках Програми Партнерства в галузі мас-медіа/ UMPP 2017 - Стіва Басса.

Організаційний супровід та допомогу у комунікації взяла на себе, старша програмна менеджерка «Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів — міжнародної некомерційної організації, яка спеціалізується на міжнародному сприянні освіти та розвитку» IREX/Ukraine - Олена Власова.

«Ми хочемо всім їм подякувати за підтримку, яка допоможе робити контент більш якісним. Ми раді, що у нас є такі друзі, готові підставити своє плече», – говорить Вадим Соколюк.

Окрім Суспільне Чернігів, в рамках цієї співпраці, знімальну техніку придбали і для Суспільне Вінниця

Читайте також: Україна – Англія та Італія – Україна — дивіться на Суспільному та MEGOGO

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини, радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах

В листопаді Суспільне Мовлення презентує окремий спортивний супутниковий канал Суспільне Спорт. Наразі телеканал мовить у тестовому форматі.

Онлайн місцеві телеканали Суспільного Мовлення (Суспільне Чернігів, Суспільне Полтава, Суспільне Суми, Суспільне Харків тощо) можна дивитися на сайтах національної мережі філій.

Оперативні новини від Суспільне Чернігів шукайте на діджитал-платформах: