Всесвітній хіт «Щедрик»: як його співають чернігівські студенти та що розповідають їхні викладачі.

Всесвітній хіт «Щедрик»: як його співають чернігівські студенти та що розповідають їхні викладачі.

17 січ. 2023

Українська щедрівка в обробці композитора Миколи Леонтовича за 100 років підкорила весь світ. Хор чернігівського музичного коледжу ім. Л.М. Ревуцького за виконання «Щедрика» став лауреатом премії ім. М.Д.Леонтовича.

Читайте також: Впродовж січня «Щедрик проти “русского міра”» покажуть у регіонах України

«Зал завжди сприймає цю пісню неймовірно. В Литві, коли ми співали, люди у залі вставали й не відпускали нас. От яка енергетика по всьому світі», – говорить Народна артистка України Марина Гончаренко.

«Кожен рік в хор приходять нові студенти, кожен рік дуже натхненні, з великим задоволенням виконують і доносять до слухача цю композицію», – розповідає викладачка музичного коледжу ім. Л.М. Ревуцького  Олена Сетун.

У чому геніальність «Щедрика», яку нагороду чернігівські студенти отримали за його виконання та як створили власну версію всесвітнього хіта? Чи не втратила композиція українське коріння, перетворившись на «Carol of the bells»? Дивіться у відео Суспільне Чернігів:

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві мовники. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо «Чернігівська хвиля». 

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: