«Втратити свободу може бути гіршим за смерть», — спогади Ярослава Лепявка про Революцію Гідності в інтерв’ю Суспільне Чернігів

«Втратити свободу може бути гіршим за смерть», — спогади Ярослава Лепявка про Революцію Гідності в інтерв’ю Суспільне Чернігів

21 лис. 2022

Чернігівець Ярослав Лепявко брав участь у Революції Гідності від «студентського» майдану на початку — до втечі тодішньої влади з України. Потім воював в АТО у складі батальйону «Чернігів» і по сьогоднішній день захищає нашу державу. 

В інтерв`ю Суспільне Чернігів він розповів про події, котрі бачив на власні очі: як беркутівці побили протестувальників 30 листопада; масштабні мітинги, що стали наслідком такої жорстокості; про загиблих побратимів, і про тих, хто після Майдану продовжив боронити Україну на фронті.

«Ярослав представляє унікальну родину. Його батько — відомий історик, автор багатьох книг з історії міста і області. Вони разом обороняли Чернігів під час повномасштабного вторгнення. Це історія, яку варто подивитися, і пишатися такими людьми», — розповідає продюсер Суспільне Чернігів Артем Шелковий.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо «Чернігівська хвиля». 

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: