«Рятував старожитності від окупантів», — чернігівський краєзнавець Юрій Дахно в інтерв`ю Суспільному

«Рятував старожитності від окупантів», — чернігівський краєзнавець Юрій Дахно в інтерв`ю Суспільному

23 сер. 2022

24 серпня, в День Незалежності України, телеканал Суспільне Чернігів та всі регіональні телеканали Суспільного покажуть інтерв`ю з чернігівським краєзнавцем Юрієм Дахно.

 Читайте також: Міжрегіональний ефір «Суспільне. Спротив» інформаційно охопить весь день

Юрій Дахно мешкає у селі Москалі на Чернігівщині. Із 2006 року він збирав колекцію старожитностей. Вона налічує понад 10 тисяч експонатів, розміщених у п’яти сільських будівлях.

У лютому 2022 року в село Москалі заходили росіяни. Про те, як вони поводилися з місцевими та як вдалося зберегти колекцію, ми розпитали Юрія Дахна. Краєзнавець також поділився своїми думками щодо Незалежності та яким він баче майбутнє країни.

Інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на всіх регіональних телеканалах Суспільного. З 24 серпня проєкт транслюватимуть і вдень — з 12:00 до 16:00 (на Суспільне Рівне він стартує 22 серпня). Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо «Чернігівська хвиля»

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: