Унікальні історії та докази воєнних злочинів —  роботи журналістів Суспільне Чернігів Олександра Котенка та Андрія Тітка

Унікальні історії та докази воєнних злочинів — роботи журналістів Суспільне Чернігів Олександра Котенка та Андрія Тітка

7 чер. 2022

Двоє журналістів Суспільне Чернігів Андрій Тіток та Олександр Котенко отримали державні нагороди за висвітлення війни росії проти України. 

Читайте також: Новини та марафон «Суспільне. Спротив» на регіональних телеканалах виходитимуть у прайм-тайм

Ми розпитали шефредакторку бюро новин Суспільне Чернігів Аллу Скорик про роботу Олександра Котенка та Андрія Тітка.

Олександр Котенко отримав почесною грамотою від Кабінету Міністрів України. До повномасштабного вторгнення росії в Україну він працював спецкореспондентом програми «Ранок на Суспільному». Після 24 лютого він ні на день не залишив Чернігів і разом з містом пережив усі побутові складнощі та небезпеки. 

«Бойові дії розкрили його як журналіста. Він шукав і знаходив унікальні історії, які і досі цитують і переказують найвпливовіші світові ЗМІ. Він передавав відео з міста Чернігова, у якому на той момент не було електрики, зв’язку та інтернету. Це відео бачила вся Україна і весь світ. Олександр Котенко першим із журналістів задокументував воєнні злочини російських військових в окупованих селах на Чернігівщині. За його матеріалами правоохоронці змогли ідентифікувати підозрюваних і розпочати розслідування», розповідає Алла Скорик.

Андрій Тіток продюсер новин Суспільне Чернігів, автор серії репортажів з окупованих сіл на Чернігівщині. Указом президента України його нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня .

(фото - Роман Репа)

«Він знайшов і показав місця поховання цивільних українців, розстріляних та закатованих росіянами, підвал школи у Ягідному, де від задухи помирали люди. Він знайшов і показав місця бойових "невдач" росіян, зокрема, "чорнобаївку" по-чернігівськи. Ці репортажі та інтерв’ю з безпосередніми учасниками оборони регіону допомагали українцям та світовій спільноті сформувати уявлення про реальний стан справ у регіоні, який опинився у логістичній скруті через постійні обстріли», говорить Алла Скорик.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо Чернігів

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: