UA: ЧЕРНІГІВ у прямому ефірі покаже відкриття фестивалю

UA: ЧЕРНІГІВ у прямому ефірі покаже відкриття фестивалю "Сіверські музичні вечори"

15 бер. 2019

UA: ЧЕРНІГІВ став партнером ХІХ міжнародного фестивалю класичної музики "Сіверські музичні вечори", який відбуватиметься в Чернігові з 17 по 31 березня.

Фестиваль уже майже два десятиріччя проходить у Чернігові та знайомить містян зі світовою класичною музикою. Цього року на сцену "Сіверських музичних вечорів" вийдуть музиканти, солісти, диригенти із США, Нідерландів та Китаю. Також виступлять Академічний симфонічний оркестр "Філармонія", заслужений колектив України — квартет імені Миколи Лисенка, хор Оперної студії Національної музичної академії України, Національна хорова капела України "Думка" та інші.

ХІХ "Сіверські музичні вечори" відкриваються 17 березня о 17:00. На UA: ЧЕРНІГІВ відбудеться пряма трансляція з відкриття фестивалю в Чернігівському обласному філармонійному центрі.

Відкриватиме фестиваль Академічний симфонічний оркестр "Філармонія" під керівництвом головного диригента та заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача. У програмі Концерт для скрипки та віолончелі з оркестром ля мінор Йоганнеса Брамса та Симфонія №1 "З моєї Батьківщини" Сергія Борткевича. Солісти — Соломія Івахів (скрипка, США) та Йоахім Ейландер (віолончель, Нідерланди).

"Фестиваль класичної музики "Сіверські музичні вечори" — це та культурна подія, яка формує імідж Чернігова вже багато років, — розповідає продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий. — Це прекрасно, що в Чернігові є симфонічний оркестр і Микола Сукач, який є почесним громадянином міста Чернігова й популяризує класичну музику. Завдяки фестивалю наше місто відвідують солісти та музиканти з різних куточків світу. Наприклад, на концерті-відкритті, який ми зніматимемо, будуть солісти з Нідерландів та Сполучених Штатів. Це добре, що вони приїжджають до нас, бачать наше місто й наших музикантів. Я пишаюся, що ми причетні до цієї події та можемо продемонструвати її в нашому ефірі. Нам дуже хотілося б, щоб Чернігів був культурним осередком, щоб у ньому відбувалося багато різнопланових фестивалів. Ми як Суспільний мовник будемо робити все можливе, щоб усе це висвітлювати перед широкою аудиторією".