Щоб громаду почула вся країна: Суспільне запрошує жителів Чернігівщини, Сумщини й Харківщини на онлайн-зустріч

Щоб громаду почула вся країна: Суспільне запрошує жителів Чернігівщини, Сумщини й Харківщини на онлайн-зустріч

5 лис. 2021

 

Для чого громадам розповідати про себе у медіа та в чому перевага публічності? Де шукати інформаційні приводи у громаді в умовах пандемії? На що важливо звертати увагу під час роботи з інформацією і що таке «надійне першоджерело»? Куди повідомляти важливу новину, щоб розповісти про неї всій країні? 

Про це розповімо на онлайн-зустрічі медійників та жителів громад Чернігівщини, Сумщини й Харківщини «Розповідай про свою громаду так, щоб почула вся країна», яка відбудеться у середу, 10 листопада, о 19:00 через зум-платформу. Долучитися можна попередньо зареєструвавшись за лінком. 

Читайте також: «Децентралізувати можливості для журналістів»: дискусія про гіперлокальну мережу Суспільного на Lviv Media Forum

Спікерами на онлайн-зустрічі від команди Суспільного стануть: 

  • Ганна Рожкова, координаторка проєкту із розбудови гіперлокальної мережі універсальних кореспондентів Суспільного мовника;
  • Ірина Цибух, медіатренерка, менеджерка дирекції регіонального мовлення Суспільного;
  • Алла Скорик, шеф-редакторка новин Суспільне Чернігів;
  • Наталія Гордус, шеф-редакторка новин Суспільне Суми;
  • Слава Мавричев, шеф-редактор новин Суспільне Харків.

Читайте також: Суспільне розбудовує гіперлокальну мережу універсальних журналістів

Онлайн-зустріч відбудеться в межах проєкту розбудови гіперлокальної мережі Суспільного. До 19 листопада триває прийом заявок на безкоштовне двомісячне онлайн-навчання мешканців громад Харківщини, Сумщини та Чернігівщини, які люблять чи хочуть навчитися працювати з інформацією. 

Нагадаємо, Суспільний мовник розбудовує гіперлокальну мережу універсальних журналістів, які працюватимуть на рівні об’єднаних територіальних громад. Пілотними у проєкті, який реалізується за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, стануть Чернігівська, Сумська та Харківська області.

Долучитися до проєкту можуть усі, кому виповнилося 18 років, медійна освіта не є обов’язковою. Навчання триватиме 2 місяці: перший — дистанційні онлайн-тренінги, другий — менторська підтримка, де учасники зможуть створювати власні матеріали та допрацьовувати їх спільно з тренерами. Після навчання найкращі випускники отримають можливість долучитися до команди Суспільного.

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. 

Суспільне Чернігівщини — це телеканал UA: ЧЕРНІГІВУкраїнське радіо Чернігівська хвиля та діджитал-платформи.

Дивитися UA: ЧЕРНІГІВ можна в ефірі та онлайн на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

o    Суспільне│Новини

o    фейсбук-сторінці

o    інстаграм-сторінці; 

o    ютуб-каналі філії; 

o    телеграм-каналі.