Команда Суспільного запрошує на навчання громади Чернігівщини

Команда Суспільного запрошує на навчання громади Чернігівщини

6 жов. 2021

 

18-22 жовтня команда Суспільного відвідає 10 міст та містечок Чернігівщини. Мета — запросити на безкоштовне навчання універсальній журналістиці від Академії суспільного мовлення. Долучитися можуть усі, кого цікавить робота з інформацією та майбутнє працевлаштування на Суспільному, медійна освіта не є обов’язковою. Заповнюйте анкету на навчання до 19 листопада 2021 року за посиланням.

Навчання відбуватиметься в межах розбудови гіперлокальної мережі Суспільного* — мережі універсальних журналістів, які працюватимуть на рівні об’єднаних територіальних громад. Чернігівщина стала однією із трьох пілотних областей, де реалізують цей проєкт. 

«Ми переконані, що життя у громадах Чернігівщини — надзвичайно цікаве. Як Суспільним мовник ми маємо бути ближчими до віддалених міст та містечок  і знати про все, що там відбувається. Я переконаний, що саме цей проєкт  дозволить нам відкрити нових людей, розширити потужну команду, поглянути по-новому на кожне з тих міст, де зустрінемось з мешканцями громад. Тому закликаю усіх долучитися — спробувати себе! Навіть якщо у вас немає досвіду в журналістиці — чудові тренери проєкту навчать вас усього необхідного», — розповів продюсер Суспільного в Чернігові Артем Шелковий.

Навчання дасть можливість отримати роботу на Суспільного у вашій громаді. Приходьте на зустріч з командою Суспільного та запитуйте про все, що цікавить. 
Реєструйтеся на зустріч у своїй громаді за посиланням. Долучайтеся до події у фейсбук-мережі.

Графік зустрічей на Чернігівщині буде таким: 

18 жовтня

11:00 — Менська територіальна громада (Менська публічна бібліотека, м. Мена, вул. Героїв АТО, 3)

15:00 — Коропська територіальна громада (Публічна бібліотека Коропської селищної ради, смт. Короп, вул. Поштова, 1)

19 жовтня

11:00 — Ніжинська територіальна громада (Ніжинська Центральна Бібліотека 

м. Ніжин, пл. М. Заньковецької, 8)

15:00 — Ічнянська територіальна громада (Публічна бібліотека Ічнянської міської ради, м. Ічня, вул. Гоголя, 1)

20 жовтня

11:00 — Бобровицька територіальна громада (Публічна бібліотека Бобровицької міської ради, м. Бобровиця, вул. Незалежності, 51)

15:00 — Куликівська територіальна громада (Публічна бібліотека Куликівської селищної ради, смт. Куликівка, вул. Партизанська, 6)

21 жовтня

12:00 — Прилуцька громада (Прилуцька міська центральна бібліотека імені Любові Забашти, м. Прилуки, вул. Котляревського, 65)

16:00 — Варвинська територіальна громада (Варвинська публічна бібліотека, смт. Варва, вул. Шевченка, 17)

22 жовтня

11:00 — Славутицька територіальна громада (Загальноміський бібліотечно-інформаційний центр, м. Славутич, Московский квартал, 12)

16:00 — Сновська територіальна громада (Центральна бiблiотека, м. Сновськ, вул. 55-ої Стрілецької дивізії)

Програма навчань триватиме 2 місяці: перший — дистанційні онлайн-тренінги, другий — менторська підтримка, де учасники зможуть створювати власні матеріали та допрацьовувати їх спільно з тренерами. 

Навчання охопить такі теми:

  • пошук інформації та джерела, стандарти журналістики;
  • розробка теми та підготовка до зйомки;
  • зйомка та монтаж, мобільна журналістика.

Підтвердження участі у проєкті учасникам надішлють електронним листом до 23 листопада. 

Більше про гіперлокальну мережу універсальних журналістів Суспільного читайте за посиланням. 

Нагадаємо, Суспільний мовник розбудовує гіперлокальну мережу* універсальних журналістів, які працюватимуть на рівні об’єднаних територіальних громад. 

Гіперлокальна мережа Суспільного — це: 

  • незалежні універсальні журналісти у віддалених громадах, що працюють на всі платформи; 
  • постійна співпраця між мешканцями регіону та регіональними Суспільними мовниками UA: ЧЕРНІГІВ, UA: СУМИ та UA: ХАРКІВ;
  • розповіді про виклики, перемоги місцевих громад та їхній досвід усій країні.

UA: ЧЕРНІГІВ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися UA: ЧЕРНІГІВ можна в ефірі та онлайн на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

o    Суспільне│Новини

o    фейсбук-сторінці

o    інстаграм-сторінці; 

o    ютуб-каналі філії; 

o    телеграм-каналі.

* Проєкт «Гіперлокальна кореспондентська мережа — побудова мережі більш інформованого суспільства» реалізується за підтримки Королівства Нідерландів у рамках Програми МАТРА.