«Іспанське капричіо», шабаш відьом та музика для балету — концерт симфонічного оркестру на Суспільному

«Іспанське капричіо», шабаш відьом та музика для балету — концерт симфонічного оркестру на Суспільному

24 вер. 2021

25 вересня о 12:15 на всіх регіональних телеканалах Суспільного, зокрема на UA: ЧЕРНІГІВ, транслюватимуть концерт Академічного симфонічного оркестру Черкаської філармонії. Саме цим концертом колектив відкрив 30-ий сезон, у програмі — шедеври симфонічної класики XIX і XX століть.

«Кожен концерт Черкаського симфонічного оркестру — це маленьке свято для поціновувачів музики в нашому місті, — каже продюсерка Черкаської філії Суспільного Олена Баніна. — Навіть у непростий період карантинних обмежень квитки на їхні концерти розкуповують. А для тих, хто не може потрапити до зали філармонії, ми підготували телевізійну версію, яку, до речі, побачать жителі всіх областей України на регіональних телеканалах Суспільного. Цього разу до програми увійшли твори Мусоргського, Римського-Корсакова, Хачатуряна. А Концерт Рахманінова для фортепіано з оркестром №2 до мінор оркестр виконав разом з народним артистом України Юрієм Котом».



Другий фортепіанний концерт Рахманінова присвячено Ніколаю Далю — психотерапевту, який допоміг автору вийти з глибокої депресії, що тривала з невдалої прем’єри його Першої симфонії, а прем’єра Концерту, 120 років тому, мала значний успіх, і згодом цей твір став одним із найпопулярніших у світовій фортепіанній літературі.

    Читайте також: Встигни подати заявку на «Створюй із Суспільним» — залишився тиждень

Особливим настроєм наповнена Фантазія «Іванова ніч на Лисій горі» Модеста Мусоргського. Композитор намалював музичну картину шабашу відьом на Лисій горі — мотиви фантастики, народних переказів та розгульних танців. До речі, сам автор не чув виконання свого твору, він помер у 42 роки, не встигнувши здійснити багатьох своїх планів.

В іспанський темперамент глядачів занурить Симфонічна сюїта «Іспанське капричіо» Миколи Римського-Корсакова.

Завершальна частина концерту присвячена музиці вірменського композитора Арама Хачатуряна. Звучатимуть фрагменти з його музики до балетних і драматичних спектаклів.

Концерт можна буде дивитись в ефірі регіональних телеканалів Суспільного, онлайн на сайтах філій або згодом — на ютуб-сторінці Суспільне Черкаси.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. На Чернігівщині це — телеканал UA: ЧЕРНІГІВУкраїнське радіо Чернігівська хвиля та діджитал-платформи: