«Обличчя Незалежності» — спецпроєкт Українського радіо: Чернігівська хвиля до Дня Незалежності України

«Обличчя Незалежності» — спецпроєкт Українського радіо: Чернігівська хвиля до Дня Незалежності України

16 сер. 2021

Команда Суспільного мовника Чернігівщини до 30-го Дня Незалежності України підготувала проєкт «Обличчя Незалежності», який виходить на хвилях Українського радіо: Чернігівська хвиля.

Це — низка розповідей про сучасну історію Чернігівщини, якої майже немає у підручниках чи книжках. Проєкт охоплює різні сфери життя: освіту, релігію, революції, спорт, правопорядок.

«Ми хотіли зібрати свідчення людей, які на момент отримання Україною Незалежності мали важелі впливу або були причетними до знакових подій, які відбувалися у Чернігівській області. Також нам важливо було почути, чим жила Чернігівська область ці 30 років, чому вона опинилась там, де є зараз. Чи можливо було б зробити щось краще? На жаль, не всі, з ким ми б хотіли поговорити, відгукнулись, але ми все-таки плануємо зробити 16 випусків проєкту», — розповів продюсер Суспільне Чернігів Артем Шелковий.

З гостями у студії спілкується доктор історичних наук Ігор Кондратьєв

10 випусків проєкту «Обличчя Незалежності» вже вийшли в ефір. Їх можна слухати у записі:

Рік 1991. Гості у студії — громадський діяч, один із засновників чернігівського осередку Народного руху України, Сергій Соломаха та громадський діяч і міський голова Чернігова 1988-1990 рр. Микола Літвінов

Суспільство 90-х. Гості у студії журналісти Олена Кияшко та Владислав Савенок

Міліція та кримінал у 90-ті роки. Гості у студії генерал-майор, керівник міліції у 1985-1992 роках Олексій Євдокимов і генерал-майор, керівник міліції у 1992-1996 роках Віктор Свинарьов. 

Культура у 90-ті роки. Гості у студії   Народна артистка України Лариса Роговець та Олег Васюта — доктор мистецтвознавства,  начальник управління культури (1990—2003 рр.). 

Становлення державної служби. Гості у студії громадська діячка Наталія Авер’янова та директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади Володимир Бойко.

Спортивні досягнення у перші 10 років Незалежності на Чернігівщині. Гості у студії голова Обласного спорткомітету у 1976-1990 роках Микола Нак та Дмитро Пиріжок у 1994-1999 роках перший заступник, у 1999-2001 роках начальник Управління з питань фізичної культури та спорту.

Релігійне життя на Чернігівщині. Гості у студії — начальник відділу у справах релігій облдержадміністрації у 1992-2012 роках Віктор Молочко та отець Роман Кіник — секретар Чернігівської єпархії Православної Церкви України. 

Політика в Чернігівській області. Гості у студії Олег Головатенко – журналіст, Ігор Вдовенко – голова Чернігівської Облради у 2015 – 2020 роках та Микола Звєрєв – голова Чернігівської Облради у 2014-2015 рр.

Економічне життя Чернігівщини. Гості у студії директор департаменту фінансів Чернігівської ОДА у 2005-2021 роках Валерій Дудко та президент Чернігівської торгово-промислової палати Костянтин Іванов.

Освіта на Чернігівщині. Гості у студії директор Чернігівської ЗОШ № 20 у 1984-2018 роках Микола Конончук та ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського Анатолій Заліський.

Стежте за новими випусками проєкту «Обличчя Незалежності» на хвилях Українського радіо: Чернігівська хвиля та на фейсбук-сторінці Суспільне Чернігів.

Нагадаємо, телеканал UA: ЧЕРНІГІВ та Українське радіо: Чернігівська хвиля разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Слухайте Українське радіо: Чернігівська хвиля:

Чернігів — 98,2 FM,

Ніжин — 92,2 FM,

Прилуки — 105,7 FM,

Бахмач — 91,5 FM,

Новгород-Сіверський — 101 FM,

Холми — 106,1 FM,

Сосниця — 103 FM,

Короп — 101,6 FM,

Варва — 104,4 FM,

Мена — 88,1 FM,

Сновськ — 103,8 FM,

Козелець — 88 FM. 

Дивитися UA: ЧЕРНІГІВ можна в ефірі та онлайн на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

o    Суспільне│Новини

o    фейсбук-сторінці

o    інстаграм-сторінці; 

o    ютуб-каналі філії; 

o    телеграм-каналі.