Від пілота винищувача до ріелтора: хто подався на школу новин Суспільне Чернігів

Від пілота винищувача до ріелтора: хто подався на школу новин Суспільне Чернігів

5 жов. 2023

7 жовтня у Чернігові стартує освітній курс «Як працюють новини на Суспільному». Це проєкт команди Суспільне Чернігів, який буде втілений за підтримки громадської організації «Інститут масової інформації».

Читайте також: На Суспільному відбулися навчання для художників із гриму

Слухачів школи відбирали на конкурсних засадах. Загалом, команда отримала 185 заявок. Анкети, що надійшли із запізненням, після завершення терміну прийняття заявок, залишилися поза розглядом. Найкращі студенти школи новин отримають можливість працювати на Суспільне Чернігів.

«За результатами розгляду анкет ми провели 130 співбесід і обрали 24 людини. Загалом, ті, хто подалися на участь, були абсолютно різні. Наймолодшому виповнилось 16 років, це супер-мотивований школяр, я дуже чекаю на нього через 2-3 роки. Найстаршому учаснику було 56 років. Були студенти і люди, котрі мають хорошу роботу. До нас прийшли льотчик-винищувач, співробітники прокуратури, податкової, нотаріус, ріелтори, бібліотекарі, бухгалтери, діджеї, співаки, актори, жінки, які тривалий час перебувають у “декретній” відпустці. Ми не очікували такого величезного ажіотажу й цікавості», — розповідає шеф-редакторка Суспільне Чернігів Алла Скорик.

Слухачі курсу зможуть дізнатися все про створення новин, стандарти журналістики, роботу в кадрі і з голосом. Навчаться створювати інтерв`ю та репортажі.

Викладачами школи будуть Алла Скорик, продюсер новин Суспільне Чернігів Андрій Тіток, режисер Ігор Дерига, Андрій Соколов представлятиме команду Українського Радіо Чернігова.  


«Школу новин на Суспільному ми знову відкрили, щоб шукати нових журналістів, режисерів, сценаристів, тих, хто хотів би розвиватися і працювати на діджитал-платформах. В Чернігові немає вишу, який би готував журналістів, і досвід показує, що часто люди з дипломом журналіста не готові працювати за стандартами чи виготовляти дійсно якісні відеоматеріали. Я очікую, що команда Суспільне Чернігів поповниться цікавими людьми, які любитимуть журналістику», — говорить Алла Скорик.

Суспільне Чернігів проводить школу новин втретє. За результатами попередніх навчань працевлаштували 9 людей, дехто з них працює і зараз. Наприклад, Наталка Гоман — журналістка, ведуча новин і випускова редакторка. Журналіст Олександр Котенко прийшов на Суспільне після ведення весіль і минулого року отримав нагороду «Честь професії» за матеріал про Миколу Куліченко, який вижив після розстрілу росіянами, зміг вибратися з могили і розповісти про цей воєнний злочин. Зараз Олександр Котенко служить у Збройних силах України.   

Суспільне Мовлення  — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих  діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо Чернігів.

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

* «Навчальна програма з медійної грамотності з можливістю подальшого працевлаштування «Як працюють новини на Суспільному» втілена за підтримки ГО «Інститут масової інформаці», в межах субгранту від Internews Network.