3 "остівці безпеки" встановлять цього року на автодорогах Чернігівщини

17:47, 11 лют. 2019
 
3

Три «острівці безпеки» встановлять цього року на автодорогах Чернігівщини. Перший «острівець» з’явиться у Количівці Чернігівського району. Ще два облаштують у Седневі Чернігівського та в Березні Менського районів.

Про це  UA: Чернігів розповів радник начальника служби автомобільних доріг в області Володимир Боровик.

У Количівці Чернігівського району протягом цього літа планують встановити острівець безпеки. Другий в Чернігівській області. Радник начальника служби автомобільних доріг в області Володимир Боровик каже: обирали це місце через великий потік машин – за добу їх тут проїжджає близько 7-8 тисяч.

Перший в області острівець безпеки встановили у грудні 2017-го року – в Іванівці Чернігівського району. Володимир Боровик говорить: він потрібен, щоб у населеному пункті водії зменшували швидкість до 50 км на годину. Попереджувальні знаки встановлені за 350 метрів до острівця.

Володимир Боровик – радник начальника служби автомобільних доріг в області

«Цей острівець обладнаний знаками підвищеної світлоповертальної спроможності, облаштований світлофорний об’єкт миготливого режиму роботи. Нанесена горизонтальна дорожня розмітка, котра інформує водіїв щодо зміни руху по даній проїзній частині»

Ірина Сита живе неподалік острівця безпеки в Іванівці. Каже: такі острівці потрібні, та не всі водії на них реагують.

Ірина Сита, жителька села Іванівка

«Машини дуже рідко зменшують швидкість, дуже рідко. Тому, напевно, і аварії. Я вважаю, що так. У мене зять їздить, він говорить: «Там все видно, там потрібно просто дотримуватися правил». От і все. Ось зараз погана дорога, щоб внизу йти, а трасою страшно йти, тому що вони не дотримуються».

Острівець в Количівці встановлять за рахунок державної програми підвищення безпеки дорожнього руху. На неї Укравтодор передбачив 5% грошей від дорожнього фонду. Вартість острівця нині не відома, поки що готується технічна документація, каже Володимир Боровик. Окрім цього, в області за рахунок фонду протягом цього та наступного років планують встановити й інші об’єкти.

«Це 140 одиниць пішохідних переходів підвищеної безпеки, 105 одиниць автономних освітлень, 29 одиниць – це будуть острівки безпеки або направляючі острівки і 34 однорівневі кільцеві розв’язки», - сказав Володимир Боровик.