В смт Сосниця відбувся хокейний турнір: господарі катку зіграли проти Мени

19:00, 9 лют. 2019
 
В смт Сосниця відбувся хокейний турнір: господарі катку зіграли проти Мени

Хокейний турнір відбувся сьогодні в смт Сосниця. На місцевому катку у двобої зійшлися дві команди – з Сосниці та Мени. Очікували на приїзд борзнянських хокеїстів, проте на заваді стала погода. Хокей в селищі відродили три роки тому – залили каток, зібрали команду. Цьогоріч сосницьким хокеїстам купили нове спорядження.

На сосницький стадіон з’їжджаються хокеїсти. На місцевому катку команди з Мени та Сосниці збираються на хокейний двобій.

Менчанин Юрій Гаврик на ковзани став три роки тому. Зараз йому 50 років. Хокей кидати не збирається. Налаштований на перемогу.

«Як казав колись один знайомий – потрапила шайба в голову і після того це залишилося до кінця життя. Був період, коли не займався, почав займатися майже в 48 років. Зараз мені 51 і думаю ще трошки пограти.»

Хокей в Сосниці почали відроджувати три роки тому, каже селищний голова Андрій Портний. Почали з облаштування місця для катання на ковзанах.

«Відродження розпочалося з будівництва ось цього льодового майданчика. Збудували його власними силами. Бюджетних коштів не залучали, нам лісівники допомогли, аграрії. Потім відроджували саме хокейну команду.»

Торік провели товариську хокейну зустріч, говорить Андрій Портний. Цьогоріч організували хокейний турнір. Запросили менських спортсменів і вболівальників. 

«Ми сьогодні приїхали підтримати нашу команду. Я сподіваюся, що сьогодні наші не підведуть, а якщо підведуть , то пішки підуть на Мену.», - каже вболівальник з Мени Микола Костенко.

Ігор Міщенко - вболівальник з Сосниці: «Кожного року вболіваю за Сосницю. Я так сам для задоволення граю.»

Людмила Лойченко прийшла підтримати сина-хокеїста.

«Лячно. Він вже отримав по зубах та під око. Травма, не відчуває двох зубів, але граємо. Взагалі у мене спортивна сім’я. Я люблю таку справу.»

 Перед початком гри сосницька команда отримує нову форму. Це дванадцять комплектів з гербом селища.

 «Комплект форми коштує 15 тисяч гривень. Допомагаємо також молодим хокеїстам придбати спорядження, бо воно дороге. Наприклад, комплект воротаря коштує 20 тисяч гривень.», - розповідає сосницький селищний голова.

Гра завершилась з рахунком 8:7 на користь менчан.