На прибирання Чернігова цього року витратять 44 мільйони гривень

14:25, 8 лют. 2019
 
На прибирання Чернігова цього року витратять 44 мільйони гривень

Майже 44 мільйони гривень цього року витратять на прибирання Чернігова. Цей тендер, як і минулого року, виграло комунальне підприємство «АТП-2528». Що входить у обов’язки виконавця та чи задоволені чернігівці якістю прибирання міста дізнавалися журналісти UA: Чернігів.

Олександр Полегенько працює в АТП-2528 два роки. Сьогодні водій МАЗу чергує на випадок негоди. Коли сніжить, за кермом по 12 годин. Каже, зароблених на підприємстві грошей вистачає, і додає - бо не одружений.

З весни бригада Олександра займатиметься утриманням дорожньої мережі. Ці роботи – у списку тендера на прибирання міста, яке виграло комунальне підприємство «АТП-2528».

«Основне – це прибирання, як в літній період, так і в зимній період. Це вивезення снігу, прибирання. Тут же, в цьому тендері, й сіль, і піщано-сольова суміш. Тут же ж і паливо-мастильні матеріали, і амортизація транспорту. Плюс мийка зупинок, вивіз сміття з зупинок, вивіз сміття після празників. Установка контейнерів, установка біо-туалетів, викачування біо-туалетів. Ну, там все, щоб у місті було чисто.», -  розповідає начальник КП «АТП-2528» Руслан Волок.

Загалом на підприємстві працює 320 чоловік. За прибирання Чернігова відповідає другий цех.

«Це другий цех у моєму підприємстві, але для цього працює все підприємство, і з інших цехів. Загалом 02:39-03:01 В зимовий період асфальтна бригада задіяна на прибирання снігу, чистять зупинки, прибирають сніг. Хто не задіяний взимку по своїм напрямкам, задіяний у прибиранні міста».

Аби Чернігів був чистим, з міського бюджету витратять майже 44 мільйони гривень. Для порівняння, в сусідніх Сумах комунальне підприємство «ШляхРемБуд» прибиратиме місто за 41 млн 800 тисяч. Торік Чернігів чистили комунальники того ж АТП-2528. Оцінити їхню роботу просимо містян і гостей обласного центру.

Андрій Кравченко, чернігівець: «Дуже добре все прибирається, розгрібається сніг, добре, мені все подобається.»

Андрій Копистко, гість міста: «Всі алеї, всі зупинки – все чисте, і скрізь лежить асфальт.»

Віталій Брика, чернігівець: «Чиста, але не зовсім чисте. Є де чисте, а де йдеш – отакі мішки стоять.»

Анатолій Тарасевич, чернігівець: «У нас же народ такий, знаєте як, він йде, десь 25 метрів до цього, щоб викинути, а він кульок залишає і йде. Розумієте, це недопустимо, треба ще виховувати наш народ.»