Чернігівщина лідирує за смертністю від грипу, - Світлана Аландаренко

13:54, 25 січ. 2019
 
Чернігівщина лідирує за смертністю від грипу, - Світлана Аландаренко

З початку епідсезону на Чернігівщині 9 людей померли від грипу, це найбільший показник по Україні.

Про це сьогодні, 25 січня, під час засідання оперативного штабу сказала завідувачка відділеням організації епіддосліджень міського відділу лабораторного центру МОЗ України Світлана Аландаренко.

«З початку епідсезону в Україні зареєстровано 19 летальних випадків. Найбільша частина сталася в Чернігівській області. З початку епідсезону зареєстровано 9 летальних випадків від грипу по області. По Чернігівській області перевищення епідпорогу зареєстровано у Варвинському, Городнянському, Корюківському, Ніжинському, Прилуцькому, Сосницькому, Срібнянському районах та у Ніжині та Прилуках», - сказала Аландаренко.

У реанімаційних відділеннях наразі перебуває 5 пацієнтів у тяжкому стані. Обмежувальні заходи у лікарнях продовжують діяти, повідомив начальник управління охорони здоров’я міськради Владислав Кухар.

Нагадаємо, чернігівські школярі вийдуть на навчання у понеділок. Таке рішення сьогодні ухвалили одноголосно під час засідання штабу щодо запобігання розповсюдженню захворювання на грип та ГРВІ.  За словами завідувачки відділенням епіддосліджень міського відділу лабораторного центру МОЗ України Світлана Аландаренко, у Чернігові рівень захворюваності за останні 7 днів впав на 29,7%.

«З 18 по 24 січня захворіло 2383 людини, з них дітей – 45 відсотків», - сказала Аландаренко.