Мистецтво заради життя: 8 майстрів з Новгорода-Сіверського візьмуть участь в благодійному аукціоні

19:54, 23 січ. 2019
 
Мистецтво заради життя: 8 майстрів з Новгорода-Сіверського візьмуть участь в благодійному аукціоні

Вісім майстрів Новгород-Сіверського районного клубу «Княжа скарбниця» візьмуть участь в благодійному аукціоні «Мистецтво заради життя». Організовує його жителька Шостки Сумської області Аліна Гончарова. Місяць тому в автокатастрофі загинула її подруга з донькою, чоловік нині перебуває у лікарні в Києві.  Зібрані на аукціоні гроші підуть на його лікування. Зараз в Шосткинському арт-просторі приймають роботи митців з Сумщини, Чернігівщини та Києва. Зібрали більше тридцяти лотів.  

Доглядач Шосткинського арт-центру Наталія Семикозова розпаковує принесені для благодійного аукціону роботи майстрів Сумщини, Чернігівщини та Києва. Тут полотна художників, жіночі прикраси хенд-мейд, предмети декору.

«Благодійний аукціон у нас проходить вперше. Були аукціони молодіжні, але благодійний вперше. Думаю, що це буде з теплом сприйматися».

Благодійний аукціон  відбудеться тут - на першому поверсі арт-центру.

Аліна – організаторка благодійного аукціону. Вона  зносить до арт-простору отримані посилки.

«Щойно я принесла картину, це робота передана з Києва, художник Ярешко. Ще прийде мені посилка з Конотопа, також ще з Києва прийде посилка. Художник звідки також відгукнувся та надішле нам три роботи на полотні олією».

29 грудня поблизу Борзни в ДТП загинула подруга Аліни та її донька.  Чоловік загиблої – в лікарні.  Аліна почала збирати гроші на його лікування.

«Ніколи не думала, що буду цим займатися. Почала розповсюджувати інформацію про те, що треба зібрати гроші. В одній з груп митець Сергій Ярешко написав мені та запропонував ідею аукціону. Я її підтримала. Зв’язалась з арт-центром і тут також цю ідею підтримали».

Участь в аукціоні візьмуть вісім майстрів  Новгород-Сіверського районного клубу «Княжа скарбниця». В Шостку роботи привезла Ольга Луговська.

« Ось ще робота Тетяни Строганової піде на аукціон, у нас тут дерев’яні ложки Ігоря Сигути, плетена ось ця коробка, моя в’язана сумочка, ось ще букет».

Наразі Юрія Доломакіна, на лікування якого збирають гроші, готують до операції. Він каже: на ліки йому необхідно 5 тисяч гривень. Скільки коштуватиме операція – стане відомо у п’ятницю.

«Я зараз знаходжуся в Києві, Київська обласна лікарня. Сьогодні був обхід, треба було операцію робити, але не можна було, бо тромб у мене був. Вчора зробили УЗД і дозволили операцію, призначили на п’ятницю. Реабілітація буде мінімум місяць. Треба вчитися ходити заново, розбитий таз».

Аукціон «Мистецтво заради життя» пройде 26 січня о шістнадцятій годині в Шосткинському арт-просторі.