У селі Іванівка Чернігівського району будують нову амбулаторію

19:41, 23 січ. 2019
 
У селі Іванівка Чернігівського району будують нову амбулаторію

Будівництво нової амбулаторії почали в селі Іванівка, Чернігівського району. Коштуватиме вона 10 мільйонів гривень. Гроші виділили з державного бюджету за програмою розвитку системи охорони здоров’я у селах. Загалом на Чернігівщині цього планують збудувати 21-у таку амбулаторію.

Це діюча амбулаторія сімейної медицина та загальної практики в Іванівці. Її завідувачка Марія Гуменюк працює тут 41 рік. Каже, в медичному закладі не вистачає місця. Щеплення роблять у кабінеті педіатра. У цій кімнаті знаходиться і фізкабінет, і лабораторія, і маніпуляційна.

Нову амбулаторію в Іванівці почали будувати у вівторок, 22 січня, на місці колишнього денного стаціонару. Його закрили більше 20 років тому. Це його фото, зроблене минулого літа. Зараз тут копають траншеї під фундамент.

Нова амбулаторія виглядатиме так. Коштуватиме вона, за словами голови Іванівської об’єднаної громади Сергія Гаруса, більше 10 мільйонів гривень. Один мільйон виділили з бюджету громади, решту – надали з державного. ЗавершИти будівництво планують у вересні цього року.

Загалом на Чернігівщині збудують 21 одну нову амбулаторію. На це у державному бюджеті України передбачено 102 мільйони 559 тисяч гривень.