Конкурс на тендер на регулювання чисельності безпритульних тварин призупинено через скаргу ГО «ЗооКонтроль»

14:49, 23 січ. 2019
 
Конкурс на тендер на регулювання чисельності безпритульних тварин призупинено через скаргу ГО «ЗооКонтроль»

Законність вимог тендеру на регулювання чисельності безпритульних тварин у Чернігові перевіряє антимонопольний комітет України. Тендер на 2 мільйони гривень управління житлово-комунального господарства оголосило 29 грудня минулого року. Конкурс мав би пройти 21 січня, нині  його призупинили. Харківська громадська організація «ЗооКонтроль» написала скаргу до антимонопольного комітету, посилаючись на дискримінаційні умови тендерної документації. Що просять змінити, та чи працюватиме пункт перетримки до проведення торгів?

Ці безпритульні собаки зараз знаходяться у відділенні карантину пункту тимчасової перетримки тварин у Чернігові. Вони чекають на стерилізацію. Торік тут стерилізували маже 500 тварин.

Цього року стерилізувати планують 1000 безпритульних тварин. Така цифра передбачена тендером на послуги з регулювання їх чисельності на вулицях міста. Крім стерилізації до вимог тендеру входить утримання пункту перетримки, що на вулиці Дрозда 20-а.

Конкурс мав пройти 21 січня. Наразі він призупинений. Харківська громадська організація «ЗооКонтроль» подала скаргу до Антимонопольного комітету. Компанія хотіла взяти участь у  тендері, але займатися лише стерилізацією, каже прес-секретар  Наталія Зозуля.

Ярослав Куц каже: розділити тендер на два окремих не можна.

Скаргу харків’ян антимонопольний комітет має розглянути 28 січня. До того часу робота у пункті перетримки безпритульних тварин припинятися не буде, сказала начальниця комунального підприємства «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин» Тетяна Діденко. Саме воно зараз що опікується центром.