Терапевтичне відділення Чернігівської міської лікарні №2 переповнене хворими на ГРВІ та пневмонію

20:19, 18 січ. 2019
 
Терапевтичне відділення Чернігівської міської лікарні №2 переповнене хворими на ГРВІ та пневмонію

Терапевтичне відділення міської лікарні №2 у Чернігові переповнене хворими на ГРВІ та пневмонію. Зараз тут лікують 92 пацієнти. Розраховане відділення на 50. У палатах поставили додаткові ліжка. В урологічному відділенні виділили 3 палати для хворих з терапевтичного. 

Це чотиримісна  палата терапевтичного відділення. Тут нині лікується шестеро пацієнтів. 34-річну Світлану Коробко госпіталізували сюди 6 днів тому з пневмонією.

Пацієнтка Світлана Коробко: «В суботу лягла, з вікна дує, а лежала там, так взагалі неможливо було. Я вдягала шапку на голову і спала так, ще й закривалася ось так. Хто так лікується? Я сама утеплювала тут, ставила стілець цей і матрац клала і подушку разом з лікарями».

Завідувачка терапевтичного відділення міської лікарні № 2 Наталія Савицька: «В таких умовах ми зараз живемо. В палаті за санітарними нормами повинно бути 4 чоловіки, а в нас тут 6 ліжок. Це перенавантаження. Живемо у таких військових умовах. Самі закриваємо і намагаємося все утеплити і кварцуємо кімнату».

З 92-х пацієнтів у 64 – пневмонія.  У 9 хворих – грип, двоє - в реанімаційному відділенні, каже заступниця головного лікаря з поліклінічної роботи Інна Сорокіна.

«В інфекційному відділенні у нас зараз лікується 69 пацієнтів з них 35 гостра вірусна інфекція десь біля 10 пацієнтів на ГРИП інші з ускладненнями бронхиту, ларинготрахеїти. Є 2 вагітні жінки».

Це палата № 4 терапевтичного відділення міської лікарні № 2. Тут лікується після грипу 34-річний Олег Милосердов.

«3 дні була температура, потім було нормально і нібито вже пройшло. Я навіть вийшов на роботу. А потім у дитини 8 місяців, також температура і я вранці прокинувся з температурою у 40 градусів. Забрала мене швидка і я вчасно сюди потрапив».

З ним у палаті лежить і 62-річний Володимир Юда. У нього  7-хвилинний сеанс кисневого дихання. Після збільшення кількості хворих у відділенні з’явились 2 кисневі балони.

«Раніше було важко дихати, голова кружилася, слабкість була і я не міг ходити, зараз вже бігаю».

«Цих двох балонів нам вистачає всього на добу. Багато хворих, які повинні дихати киснем» - каже завідувачка терапевтичного відділення міської лікарні № 2 Наталія Савицька.

Це урологічне відділення. Тут сьогодні лікується 15 пацієнтів терапевтичного відділення.