Працівники камвольно-суконної компанії Чексіл припинили роботу: вимагають виплатити їм зарплату

19:59, 18 січ. 2019
 
Працівники камвольно-суконної компанії Чексіл припинили роботу: вимагають виплатити їм зарплату

Працівники камвольно-суконної компанії Чексіл сьогодні припинили роботу – обладнання не вмикатимуть, доки їм не виплатять заборговані від жовтня гроші. Ті, у кого нині вихідний, прийшли на підприємство, аби зустрітися із керівником Мірко Ванджі. Разом із ними і представники національної служби посередництва і примирення. На сьогодні компанія заборгувала працівникам понад 2 мільйони 400 тисяч гривень заробітної плати, крім того є борг за несплату податків з зарплат – один мільйон вісімсот сорок тисяч гривень. Директор до людей не вийшов, сказав: усі питання обговорять у понеділок, 21 січня, на загальних зборах колективу. Журналістам UA: Чернігів сказав: частину боргів із зарплат можуть погасити наступного тижня. Працівники чекали на прохідній дві години, склали колективне звернення, яке підписали вісімдесят три людини, та вирішили дочекатися результатів запланованої зустрічі.

По обидві сторони прохідної люди: одні прийшли сюди у вихідний, інші – зупинили обладнання і долучилися до колег.

Як і під час попередньої акції 16 січня до директора людей не пускають, та й сам Мірко Ванджі  не виходить. Через деякий час із приймальні приносять листа.

Працівники КСК прийшли разом із представниками національної служби посередництва і примирення. Доки ті з’ясовують ситуацію у директора,  люди пишуть колективне звернення.

«Вимоги: негайна виплата заробітної плати. Хоча б нам сказали термін, коли ми отримаємо наші гроші. Щоб нам пояснили: бачите, він не виходить до нас. Підвищення заробітної плати, покращення умов праці, і щоб нікого не звільнили».

Заступник начальника відділення національної служби посередництва виходить до людей і пояснює, що їм робити далі.

«Надані були рекомендації – щоб люди відновили роботу, вишли на місця, провели збори трудового колективу та прийняли подальші рішення».

Виплатити людям їх гроші не можуть через накопичені ще від  90-х років борги «Чексілу».  Компанії, які надають послуги для підтримання роботи підприємства, вимагають оплати боргів. А також у судовому порядку заблокували рахунки. Так пояснив ситуацію Мірко Ванджі.

Імовірність, що люди отримають гроші – є. Наразі компанія отримала замовлення.

«Ми плануємо значний об’єм надходжень найближчим часом, це на сьогодні понеділок вівторок середа. Це передоплата на попереднє замовлення, із цієї суми частково будуть використані кошти на погашення заробітної плати».

Працівники КСК прийдуть на збори у понеділок, щоб почути пояснення від керівника. Мирко Ванджі у свою чергу представить план роботи підприємства на цей рік.