Епідпоріг в Чернігові цього тижня не перевищений

14:50, 18 січ. 2019
 
Епідпоріг в Чернігові цього тижня не перевищений

Епідпоріг в Чернігові цього тижня не перевищений. Про це сьогодні під час брифінгу сказав начальник управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар.

За  цей тиждень до лікарів із симптомами грипу та ГРВІ звернулося на 200 людей менше, ніж минулого тижня. Епідпоріг не перевищений, до нього 5 відсотків.  Зі слів головного лікаря Першої дитячої поліклініки Людмили Овсієнко, захворюваність серед дітей не знижується. Щодня дві міські поліклініки отримують по 300-350 нових звернень.

«Дитяча лікарня вщент заповнена, як міськими дітьми, так і з області. Ті діти, які не потребують стаціонарного лікування, діти лікуються вдома. Перебіг дуже тяжкий, дуже тривалий, не одна дитина не одужує за 3-4 дні, як це було раніше – при торішніх випадках. Вірусні інфекції – це дуже довготривало, по 7, по 8 днів. Діти хворіють тяжко, лихо радить, температура до 39-40», - сказала Людмила Овсієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канікули у школах Чернігова продовжили ще на тиждень

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар сказав, що обмежувальні заходи подовжені на невизначений час. Наступного тижня діти не вчитумуться. Коли по графіку підуть до школи вирішать наступної п’ятниці.

«Все одно кількість захворюваних в місті досить велика. Тому заходи обмежувальні подовжуються. Пов’язано це з тим, що важкий перебіг захворюваності на грип та ГРВІ. На високих температурах тримається захворювання, воно дуже небезпечне своїми ускладненнями. Заходи ці направлені на те, щоб трошки розтягнути цю захворюваність по часу, для того, щоб діти мали змогу вилікуватись повністю і щоб діти менше заразились. Щоб не допустити пікових захворювань і ускладнень», - сказав Владислав Кухар