11-річна школярка з Ніжина встановила рекорд України – виготовила найменшу ткану ікону

14:17, 18 січ. 2019
 
11-річна школярка з Ніжина встановила рекорд України – виготовила найменшу ткану ікону

Щоб встановити рекорд вона спеціально навчилася ткати. Мова про ніжинку Власту Старицьку. 11-річна школярка з Ніжина на минулому тижні  встановила рекорд України – виготовила найменшу ткану ікону. Дівчинка виткала два образи розміром 7,9 на 6,1 мм.

Власті Старицькій - 11. У ніжинській Школі мистецтв дівчинка навчається 4 роки. Тиждень тому Власта встановила рекорд України – виткала найменшу ікону. Ткати Власта навчилася спеціально для встановлення рекорду.

Спробувати встановити рекорд України Власті запропонувала її викладачка декоративно-ужиткового мистецтва Юлія Петренко.

Розмір одного образу - 7,9 на 6,1 мм. За 3 місяці підготовки до встановлення рекорду Власта виткала 10 таких образІв. Перші – були майже вдвічі більшими та не підходили для участі. Тепер на виготовлення однієї ікони в неї йде 2-3 години.

Рекордсменка Книги рекордів України Власта Старицька:

«У нас немає таких маленьких станочків, тому ми беремо за станок картон. Потім ми на ньому наматуємо вертикально нитки, які називаються основою. Потім човником облітаємо кожну ниточку, щоб проявлявся силует.

Воно цікаво, то що коли майстриня береться за роботу, проплітає кожну ниточку за ниточкой і робить це з добрими думками, ці думки матеріалізуються у виріб, і тоді цей виріб стає магічним. Ми можемо цей виріб віддати своїм близьким, щоб вони відчули тепло, мрії».