Майбутнє теплоходу «Казбек» вирішать на одній з ранкових нарад

17:35, 16 січ. 2019
 
Майбутнє теплоходу «Казбек» вирішать на одній з ранкових нарад

Майбутнє теплоходу «Казбек» вирішать на одній з ранкових нарад. Про це UA: Чернігів повідомив начальник прес-служби Чернігівської міської ради Андрій Подорван. За результатами опитування, яке проходило на сайті міськради впродовж 3-х тижнів найбільшу кількість 53,7 % голосів зібрав варіант продати Казбек. 39, 2 % людей проголосували за його ремонт за гроші з  міського бюджету, щоб надалі використовувати  для прогулянок.

Андрій Подорван - начальник прес-служби  міської ради: «Інші варіанти набрали менше, це віддати бізнесменам столиці або поставити на причал як розважальну локацію, це відповідно 4 і 3 %. Ми зробили все, аби вивчити думку містян і ці дані будуть використані для прийняття майбутнього рішення. Опитування не має юридичної сили, як ви пам’ятаєте міський голова запропонував  вивчити думку містян, аби було зрозуміло і як підказку міській раді, що варто робити з теплоходом Казбек».

Участь в голосуванні взяли 1514 людей. За 3 тижні голосування від чернігівців надійшло 40 пропозицій, як використовувати Казбек.

«Більшість з тих хто залишав конкретні пропозиції, стосувалося того, що це має бути якась туристична локація і продовження туристичної історії яка розвиває Чернігів. Разом з тим, містяни розуміють, що той стан річки Десна навряд чи дозволить це зробити, а тому пропонують поглибити Десну, серед цікавих варіантів пропонували зробити рейс Чернігів-Київ. Багато хто був проти перетворення теплоходу на кафе і того, щоб поставити його на причал, розуміючи що це не корабель буде, а розважальна локація».

Нагадаємо, 46-річний «Казбек»  знаходиться на балансі управління освіти Чернігівської міської ради. У 2018 його утримання обійшлось міському бюджету  в 270 тисяч гривень. Це гроші на швартування в порту, відстій взимку,  зарплати екіпажу, технічне забезпечення та дрібні ремонти. Що п’ять років теплохід має проходити ремонт у доках.