Житель Городні безкоштовно катає місцевих дітей на собачій упряжці

13:51, 11 січ. 2019
 
Житель Городні безкоштовно катає місцевих дітей на собачій упряжці

У Городні хаскі Мішель та маламут Бела катають дітей на санчатах. Їхній господар, Георгій Нагорний, щоразу, коли йде із собаками на прогулянку до місцевого стадіону, пише про це у соцмережах. Георгій запрошує всіх, хто хоче покататися на собачій упряжці. Такі катання безкоштовні. Георгій каже: для хаскі та маламута така активність корисна.

Хаскі Мішель та маламут Бела катають дітей на санчатах на місцевому стадіоні у Городні. Наталія Скрипко цього дня вперше проїхалася на собачій упряжці.

Господар собак, Георгій Нагорний, приходить на стадіон, коли є вільний час.

«Я минулого року сам навчався на них їздити, їх трохи дресирував. І цього року вже трохи досвід є. Вирішив, щоб і діти отримали задоволення, теж покаталися. Племінників своїх катав, їм подобається. Чого іншим дітям не покататися? Такого немає ніде, нехай покатаються теж. Їх все одно вигулювати потрібно. Два в одному відразу. І покатаються, і вигуляти їх можна».

Щоразу Георгій збирає тих, хто бажає покататися. Це безкоштовно.

«У соцмережах пишу оголошення, що я буду тоді-то тоді-то – збираємося і катаємося. Буває по-різному. Перед Новим роком збиралися – людей, може, 20 було. Більше навіть. Минулого року в лютому ми їздили до Корюківки кататися. Там чотири з половиною години без зупинки. Чоловік 50, якщо не більше, покаталися».

Зазвичай після кількох заїздів собаки відпочивають та бігають, каже Георгій.

«Для них це так собі – розминка. Позавчора каталися, вийшло більше 20 кілометрів ми проїхали. Вони собі спокійненько, відпочили і вже вперед – далі готові бігти».