Чоловік та вагітна жінка померли від ускладнень грипу у Чернігові

14:30, 9 січ. 2019
 
Чоловік та вагітна жінка померли від ускладнень грипу у Чернігові

У Чернігові в обласній лікарні померла жінка. Попередня причина - від ускладнень після грипу АН1N1. Нині чекають на результати аналізів. Інформацію підтвердив головний лікар закладу Андрій Жиденко. 
Сталося це вчора, 8 січня. Жінка родом з Чернігова.

Більше інформації згодом.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про смерть 52-річного чоловіка у Чернігівській міській лікарні №3. 
Сталося це вчора вночі. Чоловік прийшов за медичною допомогою до лікарів на 7-й день хвороби. Через пізнє звернення та ускладнення після грипу АН1N1, який підтверджений лабораторними аналізами, врятувати пацієнта не вдалося. Про це розповіла завідуюча терапевтичним відділенням лікарні Олена Сергєєва. Сьогодні з підозрою на грип в реанімаційному відділенні лікарні перебуває двоє людей.
«Мав місце випадок смерті хворого з грипом, який був ускладнений тяжкою пневмонією полісегментарною. Мали місце звернення в пізні строки, в пізні терміни. Хворий звернувся на 7 день хвороби, лікувався самостійно, до лікаря звернувся тільки в день, коли він вже потрапив до лікарні в важкому стані з симптомами інтоксикації. Хворий 52-річний житель Чернігова з нашої прописної дільниці. Були проведені всі необхідні діагностичні, лікувальні заходи, призначена необхідна противірусна і симптоматична, патогенетична терапія, але на жаль стан хворого був на стільки важкий, що нам не вдалося його врятувати», - сказала Олена Сергєєва.
Нагадаємо, вчора стало відомо про двох померлих від грипу у Бахмацькому та Борзнянському районах. У Борзні через ускладнення від грипу помер 59-річний чоловік. Сталося це 31 грудня, госпіталізували його 29 грудня. Це сказав заступник головного лікаря Борзнянської центральної районної лікарні Микола Злотаренчук. 
З початку року на грип та ГРВІ в області захворіло майже 5800 людей, 3200 із них діти. Госпіталізували майже 2 з половиною сотні людей, з них 171 дитина. Такі дані надає обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України. Рівень захворюваності по області майже на 30 з половиною відсотків нижче епідпорогу. Перевищений епідпоріг у Варвинському, Ічнянському, Корюківському районах та в Прилуках.