Дати гарячу воду протягом 2-х днів, а тепло – протягом 10-ти: це мешканцям гуртожитку на вулиці Ушинського,6 у Чернігові пообіцяв директор «Чексілу» Мірко Ванджі

18:38, 27 лис. 2019
 
Дати гарячу воду протягом 2-х днів, а тепло – протягом 10-ти: це мешканцям гуртожитку на вулиці Ушинського,6 у Чернігові пообіцяв директор «Чексілу» Мірко Ванджі

Дати гарячу воду протягом 2-х днів, а тепло – протягом 10-ти. Це мешканцям гуртожитку на вулиці Ушинського, 6 пообіцяв сьогодні на нараді в Чернігівській міськраді директор «Чексілу» Мірко Ванджі. Для цього, за його словами, підприємство запустить окрему котельню. Нагадаємо, тепла в людей немає вже місяць через борги «Чексілу», який володіє гуртожитком, перед фірмою «Технова», що орендує Чернігівську ТЕЦ. Це понад 870 тисяч гривень. Мешканці ж гуртожитку за комунальні послуги сплачують вчасно. Коли «Чексіл» планує розплатитися з боргами – далі в сюжеті Ольги Онищенко.  

11-та ранку. Приватне акціонерне товариство «Чексіл» у Чернігові, сюди другий день поспіль приходять мешканці гуртожитку. Сьогодні це більше 50 людей: студенти, батьки з дітьми, працівники підприємства та пенсіонери. Всі вони жителі гуртожитку на Ушинського 6. Прийшли, бо вчора їм пообіцяли зустріч з директором підприємства Мірко Ванджі. Об 11-й, коли і домовлялися про зустріч, до них вийшов головний енергетик Олександр Безпальчук.

«А чому керівництво не хоче вийти до нас, до жителів. Хоча б хто б із вас взяли і пришли б до нас. У нас холодний будинок, та й добу б переночували. Хто-небудь. У нас діти маленькі, вони всі хворі, ви хоч це розумієте? Ми кожного місяця вам платимо гроші, по 2 200. Совісті у вас немає, 20 років відробили на комбінаті, пенсіонери, які все життя і мерзнуть».

Як передав мешканцям гуртожитку головний енергетик «Чексілу» Олександр Безпальчук, директор підприємства Мірко Ванджі готовий прийняти у себе в кабінеті 5-х людей та поговорити з ними без камер. Люди без преси йти відмовились.

«На якій підставі ви не пропускаєте журналістів? – У мене наказ. – Я розумію це, але в мене питання чому? – Я виконую свою інструкцію. – Я вас розумію, але люди хочуть звернутися до представника даного підприємства, запитати в нього. – Він готовий зустрічатися з представниками від загальної маси. Всі почнуть зараз кричати, діалогу не вийде».

Поки люди намагалися домовитися, щоб пройти на зустріч до Мірко Ванджі, він з «Чексілу» поїхав.

Ірина Желей, мешканка гуртожитку підприємства «Чексіл»: «Мірко, сказали поїхав в Держобладміністрацію. Коли повернеться? – Через дві години сказано і тоді 5 осіб підемо до нього розмовляти.

Сьогодні о 9-й ранку я вийшла на вулицю, вони ходили навколо гуртожитку, щось там вирішували. Я спитала, чи можна вас, він відповів, що сьогодні в 11 годині в холі КСК «Чексіл». Ну ось ми знаходимось в холі, 12:00. До нас ніхто не вийшов, пропускають тільки 5 чоловік, він хоче без камер розмовляти, визвали поліцію.

Треба ж якось вирішити це питання, ми хочемо знати що робити, а далі ми вже як мешканці будемо вирішувати».

За 4 години, о 15-й в міськраді з цього приводу збирають нараду. Туди прийшли і мешканці гуртожитку.

Мірко Ванджі сказав, що оплатити повну суму боргу він не може. Гроші ж, які люди платили за свої кімнати, пішли на пільгові пенсії.

«Ми платимо гроші «Технові» і вона пускає тепло. Паралельно ми займаємося, як поставити окрему систему опалення».

Олексій Щербина, директор КЕП «Чернігівська ТЕЦ» фірми «Технова»: «У нас з «Чексілом», я не можу зараз перерахувати, тільки за мій період часу їх було з 10-х, не виконуються ні одні обов’язки. Борг тільки буде рости, при включенні, будуть поточні нарахування, а поточні нарахування вони складають до 200 тисяч в місяць по теплу, тому голи ми чуємо, що ми вам заплатили в серпні місяці 139 тисяч, тому включіть, то треба розуміти, що післязавтра мене виженуть з роботи і все одно нічого не буде. Я не маю права подавати теплоносій на об’єкт, який має таку заборгованість».

Заплатити «Технові» Мірко Ванджі таки пообіцяв, 50% боргу це 400 тисяч гривень, не раніше 10-го грудня.

«До 10, 11 я можу, це перше в мене є прохання до «Технови», щоб вони підключили сьогодні, на підставі гарантійного листа, який я передав. А друге, я паралельно, ми побудуємо, гарячу воду ми будемо намагатися дати в найближчий час 1-2 дні і вже запустити. Опалення для мене це фізично треба мінімум 10 днів, щоб побудувати окремо котельню і зробити систему опалення. Все, швидше не вийде».

Валентина Кулакова, мешканка гуртожитку підприємства «Чексіл»: «Я вже не вірю, чесно. Я не знаю, я не вірю. Він каже так, він обіцяє, завжди каже я віддам, я віддам. Нічого. Віддає копійки, але обіцяє він часто».

 

Читайте також: Майже місяць без опалення та гарячої води залишаються близько 300 мешканців гуртожитку підприємства «Чексіл»