Майже місяць без опалення та гарячої води залишаються близько 300 мешканців гуртожитку підприємства «Чексіл»

17:57, 26 лис. 2019
 
Майже місяць без опалення та гарячої води залишаються близько 300 мешканців гуртожитку підприємства «Чексіл»

Більше 2 десятків мешканців гуртожитку на вулиці Ушинського, 6 прийшли сьогодні до підприємства «Чексіл», аби дізнатися, коли в їхніх оселях увімкнуть тепло. Близько 300 людей майже місяць без опалення та гарячої води. Причина – борги «Чексілу», який володіє гуртожитком, перед фірмою «ТехНова». Нині це 878 тисяч гривень, розповів в.о начальника служби «Теплозбут» Чернігівської ТЕЦ В’ячеслав Крупнов. Як сказав UA: Чернігів мешканець гуртожитку Андрій Немировський, нині в кімнатах 12 градусів тепла. При ввімкнених обігрівачах. Ольга Онищенко далі.

9-та ранку, приватне акціонерне товариство «Чексіл» у Чернігові, сюди прийшло більше 20 людей, аби дізнатись коли в них з’явиться тепло. Всі вони жителі гуртожитку на Ушинського 6. Майже місяць люди живуть без опалення та гарячої води.

Ірина Желей, мешканка гуртожитку підприємства «Чексіл»: «Страйкуємо ми перший раз, що прийшли під стіни комвольного комбінату. 30-го числа буде місяць, як ми без тепла. До нас ніхто не приходить, не виходить. Ми вже чекаємо-чекаємо, терпіння наше луснуло».

Директорка «Чексілу» Катерина Ревенок 3-й тиждень на лікарняному, сказав головний енергетик холдингу Олександр Безпальчук. Так, як до людей із керівництва ніхто не вийшов, вони поїхали до міськради.

«Щоб повипливав якось на «Чексіл», ми ж ніби як місцеві жителі, щоб він, як мер-господар міста, якось надавив на них. Ні гарячої води, ні тепла, все холодно, діти хворіють І в міліцію, і меру писали, і «Чексіл» - сказали зібрати заборгованість. Зібрали її, відали гроші, ні грошей, ні тепла. Нічого не вирішили, холодрига, як була, так і є. А морози йдуть, зараз вода перемерзне, все перемерзне. Катастрофа», - каже мешканець гуртожитку Андрій Гончаров.

Міський голова Владислав Атрошенко до людей не вийшов, вийшов його заступник Сергій Фесенко.

«Я так зрозумів, що Чексіл. Ви платите кошти, «Чексіл» не платить «Технові». І «Технова» не може увімкнути, тому що не сплачені ці кошти. Керівник до вас виходив? – Ні!

Нам треба викликати керівника, хай керівник «Чексілу» і дає пояснення людям, чому ви платили, а чому він не перераховував кошти і не увімкнули опалення».

До міськради приїхали представники фірми «ТехНова». Тепло у гуртожитку відрізали, через те, що «Чексіл» заборгував «ТехНові» понад один мільйон гривень. Мешканці ж гуртожитку боргів за опалення не мають.

Костянтин Коваленко, начальник інспекції з енергонагляду теплової енергії фірми «ТехНова»: «На даний момент у нас інформація тільки та, що з нами представники «Чексілу» теж не виходять на зв’язок. Оскільки борг не погашено, ми не можемо піти на зустріч людям і увімкнути опалення і гаряче водопостачання».

В’ячеслав Крупнов, в.о. начальника служби «Теплозбут» Чернігівської ТЕЦ: «Перерахували 139 тисяч, але на даний час у них заборгованість 878 тисяч, яка непогашена. Ми з ними не раз проводили переговори, але нажаль вони не реагують, неодноразово їх попереджували про відключення».

Головний енергетик холдингу «Чексіл» Олександр Безпальчук каже, вони з «ТехНовою» домовились про погашення 50% боргу.
 Олександр Безпальчук, головний енергетик холдингу «Чексіл»: «Я зі своєї сторони прикладу всі зусилля зініціювати вашу зустріч з першими лицями, з тою ж Ревенок і з Мірко, але настільки я розумію на сьогодні ситуацію, гроші, які знімались КСК ще треба доплатити ТЕЦ 400 тисяч. Я відчуваю, що ці гроші абсолютно нереальні, ні Мірко, ні Ревенок в найближчий час їх не дадуть. Якщо бажання у ТЕЦу є вони це можуть зробити за пів дня, в принципі відключити. Зараз ТЕЦ використовує цю ситуацію, щоб повибивати борги з КСК».

Андрій Немировський, житель гуртожитку підприємства «Чексіл»: «Це ж не люди не платили. У вас є діти? Скажіть чесно. У мене їх 4-ро. Наймолодшому 11 місяців. У мене в кімнаті весь час працює калоріфер, вже наша проводка скоро вся погорить. У мене 12 градусів в кімнаті. Що мені робити?»

Що робити, представники «ТехНови» та «Чексілу» вирішуватимуть у середу з акціонерами.