У Ніжині чоловік напав з ножем на 5-річного сина, а потім вдарив ножем себе в груди

18:45, 25 лис. 2019
 
У Ніжині чоловік напав з ножем на 5-річного сина, а потім вдарив ножем себе в груди

У стабільно важкому стані зараз перебувають 5-річний хлопчик та його батько, яких вчора доставили до реанімації Ніжинської центральної міської лікарні. Про це UA: Чернігів сказала завідувачка відділення Жанна Безручко. За її словами, загроз їхнім життям немає. Нагадаємо, 30-річного чоловіка та дитину привезли до реанімації із ножовими пораненнями. Саме батька підозрюють у завданні тілесних ушкоджень. Більше знає Олександра Денисенко.

Це будинок на вулиці Небесної сотні у Ніжині. Вчора ввечері сюди викликали поліцію та медиків. До лікарні забрали 30-річного чоловіка та його 5-річного сина, обох з ножовими пораненнями. Саме чоловіка підозрюють у завданні тілесних ушкоджень собі та дитині.

Сусіди родини про вчорашні події говорити відмовляються. Дехто про те, що сталося, чує від нас.

Одна із сусідок, яка не назвалася, поза камерою розповіла: подружжя приїхало з Луганська, тут винаймають житло. Каже: агресії до дитини чоловік раніше не проявляв.

«Він на нього ніколи, Господи прости, грубого слова не сказав, повірте. Ніколи в житті, взагалі. А це не знаю, що сталося. Добре, що подзвонив і сказав, що він це зробив. А якщо пізніше прийшли, щоб було? Він працює у Києві на мийці. Видно, щось там вживає. Хтозна, що зараз молодь робить».

За словами речниці поліції області Юлії Ковтун, поліцейські з’ясували, що у чоловіка стався раптовий спалах агресії і він схопився за ножа.

«Та кілька разів вдарив ним свого сина. Після цього ніжинець вдарив себе ножем у груди. Батька і сина карета екстреної медичної допомоги доправила до міської лікарні. У хлопчика діагностували проникаюче поранення грудної клітини, а також поранення обличчя і шиї. У батька – проникаюче ножове поранення грудної клітки».

Чоловік та хлопчик зараз у реанімації Ніжинської центральної міської лікарні. За словами завідувачки відділення Жанни Безручко, їх обох доставили у важкому стані та прооперували.

«Зараз стан стабілізувався. І зараз стабільно важкий стан в обох».

Загрози їхнім життям немає, каже Жанна Безручко. Біля дитини перебуває мати. Спілкуватися із журналістами вона відмовилася. Директорка Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Кучеровська говорить: ця родина була під соціальним супроводом після того, як 2014-го переїхала з Луганська. Хлопчик народився у Ніжині.

«Оформлені, як внутрішньо переміщені. Тобто вона в полі зорі була в 2014 році, під соціальним супроводом. Як звичайна сім’я, яка переїхала із зони проведення АТО.

Сім’я може перебувати півроку під соціальним супроводом. Складається план соціального супроводу сім’ї і працюють із цією сім’єю. Коли виконується повністю план, тоді соціальний супровід закривається і сім’я просто залишається клієнтами центру. І в будь-який момент може звернутися до центру.

Зрозуміло, що мамі і, в першу чергу, дитині буде надана допомога. Зараз сім’я потребує психологічної підтримки. У нас працюють психологи професійні. Я думаю, якщо мама на це погодиться, то допомога буде надана».

Юлія Ковтун – речниця поліції області: «Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (це умисне тяжке тілесне ушкодження), що карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років».