У Чернігові розпочався мандрівний фестиваль «Docudays UA» у рамках якого представлять 50 кінострічок: які фільми показуватимуть цього року

16:06, 25 лис. 2019
 
У Чернігові розпочався мандрівний фестиваль «Docudays UA» у рамках якого представлять 50 кінострічок: які фільми показуватимуть цього року

Кінострічкою «Послухай» режисерки Астрід Бюссінк розпочали мандрівний фестиваль «Docudays UA» у Чернігові. Це один з 50-ти кінопоказів, які проведуть на Чернігівщині з 25 листопада по 13 грудня. Про це UA:Чернігів сказав, регіональний представник фестивалю Андрій Волинець. Які кінострічки покажуть і де - у матеріалі Дар’ї Янушкевич.

Це кадри з кінострічки «Послухай» знятої в Нідерландах режисеркою Астрід Бюссінк. Вони розповідають про телефонні дзвінки дітей на гарячу лінію довіри, їх проблеми і турботи, каже регіональний представник  «Docudays UA» в області Андрій Волинець. Перший кінопоказ фестивалю «Docudays UA» провели у бібліотеці імені Короленка.

«Це фільм про обмежених в увазі дітей, яким не вистачає спілкування і потребують уваги для себе. Їм потрібна увага і любов», - розповідає Денис Ковтун.

Таір Рудник: «Вся проблема в батьках, їм потрібно було зробити так аби діти не сумували і не дзвонили у службу підтримки, а для того аби цього не було треба більше з ним проводити часу».

Оксана Тищенко каже: «Враження були емоційні, тим що я вважаю діти повинні більше довіряти своїм батькам, а батьки більше приділяти уваги і ділитися враженнями. На даний момент сьогодні підлітки довіряють своїм друзям не розуміючи, що друзі не на все життя, а батьки все таки більш рідніші і вони мають їм довірятися».

Це одна з 50-ти кінострічок, які покажуть у Чернігівській області впродовж наступних трьох тижнів.

«Планується провести 8 відкритих кінопоказів у місті Чернігові, а також у Комарівська ОТГ, Лосинівська ОТГ, Корюківка, Ніжин, Прилуки і Количівка. Одна з кінострічок «Ти, бля, рота закрий» історія розповідає про 15-річного громадського діяча Сергія Чагарова, який є журналістом і розкриває злочинні махінації в селі Гатничі, що під Києвом. Тоді один з народних депутатів звернувся до громадського діяча з погрозами і закладаннями вибухівки на його подвір’ї», - розказує регіональний представник «Docudays UA» Андрій Волинець.

Перегляд кінофільмів проведуть у бібліотеках, школах, університетах і не тільки.

Наталія Щербина, методист методичного центру  управління освіти міської ради: «Герої – це їх однолітки, у яких спільні проблеми і можливо діти в чомусь побачать себе. І це той захід коли діти можуть отримані знання на уроках застосувати, вони вже щось знають, щось вивчили і знають коли порушуються їх права».

Наступний кінопоказ проведуть 27 листопада у бібліотеці імені Коцюбинського. Це буде кінострічка «Bellingcat» режисера Ганса Пула. Фільм про команду журналістів, які розслідують резонансні справи і шукають праву серед фейкових новин.