1-й гуртожиток поліпшеного типу для військових-контрактників добудували у Гончарівському

21:24, 18 лис. 2019
 
1-й гуртожиток поліпшеного типу для військових-контрактників добудували у Гончарівському

До дня Збройних Сил, 6 грудня, мають заселити військових-контрактників в перший із трьох гуртожитків поліпшеного типу в Гончарівському Чернігівського району. Про це UA: Чернігів сказав начальник квартирно-експлуатаційної служби  першої танкової бригади Роман Колесник. Нині там завершили внутрішні та зовнішні роботи, розставили меблі. Зводити гуртожитки для бійців у Гончарівському почали у квітні минулого року – вперше з радянських часів.

Це нові гуртожитки покращеного типу для військовослужбовців у Гончарівському Чернігівського району. Контрактник Владислав Бурдюк приїхав сюди із Дніпра, в 1-й танковій бригаді служить рік. Владислав дивиться нове помешкання. Обирає собі ліжко.

Владислав Бурдюх, військовослужбовець: «Чесно сказати, щоб біля вікна, щоб прокидатися і сонце бачити, я думаю такого масштабу. - Всі речі тут розмістяться?  - Думаю, навіть більше. Тут затишно, гарно, свіжо так.»

Такий житловий блок розрахований на дві кімнати, в одній будуть проживати 5 військовослужбовців. На 10 людей в блоці два туалети, душ та умивальник. Прес-секретарка першої танкової бригади Світлана Холодьон показує кімнату для прання.

Світлана Холодьон, прес-секретар першої танкової бригади: «Пральня, в якій будуть хлопці прати свою, військову форму, звичайно, на загрузку 7 кілограмів - тут поміститься навіть і наш спальний мішечок, який будемо прати після польових виходів.»

А в цій кімнаті будуть стояти сушарки для одягу. Кухня в казармі на кожному поверсі.

Світлана Холодьон, прес-секретар першої танкової бригади: «Три мийки, три індукційні поверхні, витяжка, системи зберігання, обов’язкові для продуктів харчування. Духова шафа. Також тут ще будуть системи зберігання по боках шафи і столи для прийому їжі. Взагалі це приміщення для приготування їжі. Обов’язково ще будуть завезені холодильники.»

Начальник квартирно-експлуатаційної служби першої танкової бригади Роман Колесник каже, до першого грудня другий гуртожиток мають здати в експлуатацію, 6-го числа буде офіційне відкриття.

Роман Колесник, начальник квартирно-експлуатаційної служби: «На даний момент зараз друга казарма, але треба довести ще деякі меблі залишилось: два диванчики, столи, стільці - воно все знаходиться на складі. Можна сказати, що друга казарма вже закрита і готова  до прийому на експлуатацію. По першій казармі, можу сказати, що другий поверх практично дороблений, лишилось по мінімуму, плінтуса, а перший поверх ще треба попрацювати. Сюди ще будуть завозитись холодильники, на кожен блок по холодильнику, вони в нас уже на складі. Пральні машини вже завезли, бойлери підключені, лишилось за малим. На блок 10 людей, в кімнаті 5 чоловік. На 125 чоловік.»

Такий гуртожиток розрахований на 125 чоловік. Селити в першу чергу будуть військовослужбовців контрактної форми, в яких немає житла, каже Роман Колесник. Загалом нині в області будують одинадцять гуртожитків для контрактників. Нові казарми з’являться у Чернігові, Гончарівському та Десні. Загалом на них витратять понад 163 мільйони гривень.