У Чернігові 268 юнаків сьогодні склали військову присягу

18:56, 16 лис. 2019
 
У Чернігові 268 юнаків сьогодні склали військову присягу

268 юнаків сьогодні склали військову присягу у Чернігові в 8 навчальному центрі Держспецтрансслужби. Про це UA: Чернігів сказав перший заступник голови адміністрації Держспецтранслужби генерал-майор Сергій Затолокін. Як це було – далі.

10-та ранку. 8-й навчальний центр державної спеціальної служби транспорту. Сьогодні тут новобранці складають присягу на вірність українському народу.

«Військова присяга – це давній військовий ритуал, під час якого військовослужбовці присягають на вірність своєму народу, своїй державі. Військова присяга дається один раз і на все життя і справа честі кожного чоловіка, кожного справжнього чоловіка її не порушувати», - каже начальник головного штабу - перший заступник голови адміністрації Держспецтранслужби генерал-майор Сергій Затолокін.

Присягнув на вірність народу 21-річний Олександр Коцеруба з Кіровоградщини. Підтримати його сьогодні приїхала родина.

Дружина Олександра Наталія каже, познайомились з ним цього року під час президентських виборів. Разом виховують донечку Аріну.

«Я знала, що він піде в армію, просто не думала, що так швидко, несподівано це. Ну змирилися. Думала, що закінчить навчання в училищі і піде в армію. А вийшло так, що не закінчив і пішов служити. Ну нічого будемо чекати, усі проходять через це і ми дочекаємося. У мене ще брат менший - 22 роки. Теж служить зараз в Запоріжжі у Національній гвардії. Тобто у нас вже два призовники. Ми вже двох чекаємо».

Олександр Коцеруба навчався на тракториста-машиніста, каже йому подобається працювати на землі. Якщо служити сподобається, підпише контракт зі Збройними Силами. Розповідає, вже знає як проведе час з родиною після повернення зі служби.

«На річку, або на море поїдемо».