Поліція назвала орієнтовний час смерті Дениса Чаленка. Експертиза виявила в його крові алкоголь

13:46, 15 лис. 2019
 
Поліція назвала орієнтовний час смерті Дениса Чаленка. Експертиза виявила в його крові алкоголь

Орієнтовний час смерті Дениса Чаленка збігається із часом, коли потяг проходив в тому місці, де знайшли його тіло.

Смерть настала 29 жовтня  між 21.40 до 22.40. Помер він від набряку головного мозку внаслідок відкритої черепно-мозкової травми. Яким чином були нанесені ці травми – поки не відомо. Про це сьогодні на брифінгу в Прилуках сказав заступник начальника Нацполіції України Максим Цуцкірідзе.

За його словами, за даними судмедекспертизи, в крові Дениса виявили 0,32 проміле алкоголю при нормі в 0,2. Сьогодні під час брифінгу він розповів дані, які надали свідки.

«До нього зателефонував Че і почав розповідати, що він йде і на нього напав паркан. При цьому Денис ніби був у стані алкогольного сп’яніння і також він повідомив, що той перебуває біля депо. Також він додав, що він чує трамвай і чує динозавра. І запитав, чи чує він динозавра? А на пропозицію піти додому, він сказав що не знає де його дім», - сказав Цуцкірідзе.  

Із тим, що сказав Максим Цуцкірідзе, не погодилися батьки Дениса. За їх словами, з їхньої дитини хочуть зробити наркомана.

Хлопець, якого батьки звинувачували у загибелі Дениса Чаленка, і який, за їх словами, за день до смерті їх сина погрожував йому, 29 жовтня перебував в іншому місті.

«Він перебував вдома в селі Антонівка Варвинського району. Перебування Терно підтверджують його телефонні розмови і, в тому числі, допит, - сказав Цуцкірідзе.  

На цьому тижні поліцейські провели додаткові 17 оглядів місця події, сказав Максим Цуцкірідзе. Також сказав, що на цьому тижні проведуть слідчий експеримент за участі батька. Коли будуть результати незалежної експертизи проведеної в Києві, поки не відомо.

Нагадаємо, тіло чотирнадцятирічного  Дениса Чаленка знайшли 29 жовтня увечері на залізничній колії у Прилуках. Перша версія поліції була  – хлопця збив потяг. Родина Дениса із цією версією не погоджується. Батько хлопця Віктор Чаленко стверджував: його сина спочатку вбили, а тіло кинули на колії. Минулого тижня головний слідчий країни Максим Цуцкірідзе повідомив, що у поліції змінили приорітетну версію загибелі підлітка. Нині розглядають  версію про те, що його вбили і залишили на залізничній колії.  8 листопада у Прилуках провели слідчий експеримент на залізничному вокзалі.  Розслідування справи загибелі 14-річного Дениса Чаленка нині на особистому контролі голови національної поліції України Ігоря Клименка.