У Сосницького терцентру з’явився власний транспорт

14:35, 15 лис. 2019
 
У Сосницького терцентру з’явився власний транспорт

Нова машина Сосницького територіального центру вперше виїхала для обслуговування одиноких пенсіонерів. Мобільна бригада надає медичні, перукарські послуги, привозить одяг. До сьогодні соціальні працівники виїздили в села об’єднаної громади на чужих авто, свого транспорту не було. Тиждень тому за понад 400 тисяч гривень придбали машину. Гроші отримали від як переможці проекту Міністерства закордонних справ Польщі. Наталія Скляренко далі.

Мобільна бригада Сосницького територіального центру – це сім чоловік. Вони їдуть в село Матвіївка надавати соціальні послуги одиноким пенсіонерам. При в’їзді в село їх зустрічає місцева соцпрацівниця Світлана Грицай. Вона показує шлях до будинку свого підопічного.

Два кілометри по зарослях і машина терцентру виїздить на околицю села. В останній хаті поблизу лісу живе Михайло Малиш. Чоловікові 83 роки. Дружина померла чотири роки тому, залишився сам. З господарства – собака та гуска. Місцева соцпрацівниця відвідує дідуся щодня. Михайло каже –  Світлана допомагає по господарству, купує продукти, а чоловічої допомоги немає.  Порубати дрова на зиму у самого бракує сил.

Далі машина терцентру вирушає до будівлі Матвіївського старостинського округу.

«Це речі ті, які зносять нам із селища, люди приносять. У нас працює банк одягу».

П’ять мішків з одягом працівники заносять у приміщення. Тут їх чекають селяни.

 «Для наших підопічних, для малозабезпечених, багатодітних. Всі речі безкоштовні».

У складі бригади терцентру – перукар. Людей із такою спеціальністю в Матвіївці та сусідніх селах немає, каже Ганна Скварська.

«Немає ані магазину, ані перукарських послуг у нас. Усі сюди йдемо, дякуємо їм, що приїжджають. Раз на місяць – це нам дуже добре».

В сусідньому кабінеті працює медсестра Сосницького терцентру. На прийом до неї вишикувалася черга.

«Звертаються. Коли щось турбує, а лікаря тут поруч немає, медсестри немає», - розповідає Ярослава Зарубова.

Автомобіль, який отримав терцентр, буде обслуговувати одиноких пенсіонерів у 15 селах  Сосницької громади, каже директорка установи Тетяна Сіра.

«Машина нам була дуже потрібна. Мультидисциплінарна команда у нас була і раніше, але у нас не було транспорту, то ми домовлялися з працівниками терцентру у яких своя машина, ми просили та їздили. Купили велику машину, бо їздить у нас багато людей: соцпрацівник, медсестра, перукар, робітники з комплексного обслуговування, як мінімум, нас їде сім чоловік».

Мобільна бригада виїздитиме в села Сосницької ОТГ по четвергах раз на тиждень.