Нардепи в першому читанні схвалили законопроект щодо скасування мораторію на продаж землі: як голосували депутати з Чернігівщини

16:26, 13 лис. 2019
 
Нардепи в першому читанні схвалили законопроект щодо скасування мораторію на продаж землі: як голосували депутати з Чернігівщини

Депутати Верховної Ради у першому читанні підтримали законопроєкт, який передбачає скасування мораторію на продаж землі.

"За" законопроєкт проголосували 240 депутатів, з них 227 - з фракції "Слуги народу", ще 13 - позафракційні.

Як раніше ми повідомляли, законопроект 2178-10 передбачає, зокрема, те, що купувати землю можуть громадяни України, компанії - засновані за вітчизняними законами, територіальні громади й сама держава. Іноземці та особи без громадянства - мають право успадкувати ділянку, але зобов’язані збути її - впродовж року. Компанії, які контролюють іноземці, підприємства, створені не за українськими законами та інші держави, - до 24-го року купувати землю не можуть. Загалом, один власник може мати 35% госпОдарських угідь громади, 8 - у межах області або півпроцента - на рівні країни. Переважне право на купівлю землі - має орендар. Ті, хто оформив постійне користування або успадкував довічне володіння ділянкою, - можуть викупити її в розстрочку до 5-ти років.

Нардепи від Чернігівщини проголосували наступним чином.

Нардеп від «Слуги народу» за 205 виборчим округом Олег Семінський, позафракційний нардеп за 210 округом Борис Приходько, нардепи від «Слуги народу» Сергій Гривко та Павло Халімон проголосували «за».

Нардепи від «Слуги народу» за 206 округом Антон Поляков та за 207 округом Максим Зуєв утрималися. Утримався також і позафракційний нардеп за 208 округом Валерій Давиденко.

Валерій Дубіль, який пройшов в Раду за списками ВО «Батьківщина», був відсутній у залі.