У Чернігові розпочався триденний Чемпіонат України з настільного тенісу серед молоді віком до 21 року

15:22, 13 лис. 2019
 
У Чернігові розпочався триденний Чемпіонат України з настільного тенісу серед молоді віком до 21 року

Чемпіонат України з настільного тенісу серед молоді розпочався сьогодні у Чернігові, у спортивному комплексі «Хімік». Змагання триватимуть три дні. Сьогодні змагаються команди. Про це UА:Чернігів розповіла головна суддя змагань Інна Білащенко. За її словами, приїхали 78 спортсменів – 38 дівчат та 40 хлопців. Як зіграли перші партії чемпіонату – у матеріалі Діни Вонг.

У залі спортивного комплексу «Хімік» у Чернігові – дев’ять столів для настільного тенісу. Від дев’ятої тут почалися перші партії чемпіонату України з настільного тенісу серед молоді. Приїхали 78 спортсменів. Усім – до двадцять одного року, сказала головна суддя змагань Інна Білащенко.

«Приїхали Черкаська, Харківська, Чернівецька, Кіровоградська, Чернігівська, Хмельницька».

«Спортсмени тут є трьох типів. Спортсмени, які просто приїхали як «заліковці»,  провести час ні на що не претендуючи; молоді спортсмени, для яких це – сходинка у їх розвитку. І маленька група спортсменів, напевно, п’ятеро у дівчат, і можливо, шестеро у юнаків, які претендують на перше місце і на те, аби потрапити на Чемпіонат світу», - розповідає голова кадетської збірної команди України з настільного тенісу Сергій Коркін.

У перший день змагань – грають команди. У кожній – по три учасники.

Інна Білащенко, головна суддя Чемпіонату України з настільного тенісу: «Система у нас Олімпійська, якщо в першому турі програв – то команда вибуває. Будуть розігруватися тільки перші треті місця».

Такі змагання – це шанс показати себе та випробувати свої сили проти учасників із інших областей, каже тренерка юнацької збірної команди України з настільного тенісу Тетяна Кокуніна.

«Чемпіонат України для молоді – це перший етап відбору до національної збірної України. Протягом року наші юнаки мають пройти декілька етапів таких відборів.

Є такий показник як рейтинг – вони приймуть участь у турнірі найкращих юнаків топ-12. Таким чином буде відібрана команда до наступного чемпіонату Європи».

Команда із Чернігова до змагань готувалася наполегливо, розповідає учасник змагань Андрій Гребенюк.

«Ми робили по два тренування на день, і кожного дня. Протягом трьох місяців ми командою тренувалися».

«Потрібно постійно боротися, за кожен м’яч. Якщо ти будеш не намагатися, з кимось, думати, що він сильніший, то ти можеш легко програти. Тому треба боротися за кожний м’яч із кожним суперником боротися».

Дівчата із Харківської та Луганської областей грають свої партії. Поки одні за столом, решта – підтримують.

Софія  Шередега, учасниця Чемпіонату України з настільного тенісу (Сєвєродонецьк): «Ми уболіваємо одна за одну.

Наша команда ще грає, а мій особистий результат – я програла 3:0. Дівчинка була достатньо сильна, я зігравши з нею набралася досвіду. Мені сподобалося з нею грати».

У другий день чемпіонату, за словами Інни Білащенко, буде індивідуальний залік. Гратимуть спершу у підгрупах, із кожної вийдуть по два спортсмени. Потім між собою вони розграють місця з першого по шістнадцяте.