3,5 мільйони гривень може втратити Вертіївська громада, якщо в неї заберуть надходження від акцизного податку з пального

18:51, 12 лис. 2019
 
3,5 мільйони гривень може втратити Вертіївська громада, якщо в неї заберуть надходження від акцизного податку з пального

3,5 мільйони гривень, або 14% бюджету втратить Вертіївська громада, якщо в неї заберуть надходження від акцизного податку з пального. Про це UA:Чернігів сказав голова Вертіївської ОТГ Ігор Мороз. Згідно з проектом державного бюджету, всі гроші від акцизного податку з пального йтимуть до державного бюджету. Їх можна буде витратити виключно на будівництво доріг, сказав консультант з бюджетних питань Чернігівського відділення Асоціації міст України Микола Силенко. Ольга Онищенко розкаже більше.

Це село Вертіївка Ніжинського району. На в’їзді і виїзді із села розташовані 4 заправки. Голова Вертіївської ОТГ Ігор Мороз каже, із заправних станцій громада щороку мала 3,5 мільйони гривень акцизу, це 14% від загального бюджету громади.

«Були би кошти їх завжди можна витратити на ті самі садочки, на ту саму школу на ті самі дороги. Ну, а зараз нажаль, якби з нового року, цей акциз будуть забирати і ми будемо без цих коштів. У нас бюджет 25 мільйонів. Ті статті, що обов’язкові, зарплатні статті, садочки, школи зрозуміло, що ми будемо фінансувати із того, що будемо мати. Менше доріг зробимо, 3,5 мільйонів це все таки десь півтора кілометра дороги. Або 3,5 мільйони зовнішні ремонт школи, тобто щось прийдеться кроїти»             .

Тут, у Вертіївській школі навчаються 318 учнів. Директорка Оксана Кононенко каже, за останні 4 роки в школі відремонтували перший поверх для початкової ланки, встановили пожежну сигналізацію та звели новий дах. Ігор Мороз каже, все це завдяки грошам від акцизного податку.

«В нашій школі вже встановлена протипожежна сигналізація та система оповіщення. Вона єдина в районі і ми цим гордимося і це дійсно те, що має бути в кожній школі. У нас у планах, як сказав голова сільради, у нас влітку почнеться ремонт капітальний, ремонт другого та третього поверхів. На минулому тижні завершений капітальний ремонт даху, який тривав протягом майже двох років».

На стінах школи обвалюється плитка, та на її зовнішній ремонт у громади грошей не буде каже Ігор Мороз.

«Я як голова громади, я в обов’язковому порядку насамперед повинен думати про надходження бюджету, а якщо його урізають, то повинні, щось дати натомість. Говорили, що дадуть ПДФО поки це теж під великим питанням, ми теж зверталися і до депутатів неодноразово, з тим, щоб вони цей закон відкоригували, якщо вже забирають, щоб щось нам дали натомість».

Консультант з бюджетних питань Чернігівського відділення Асоціації міст України Микола Силенко каже, із 2017 року 13,44% акцизу із вироблення нафтопродуктів надходили до місцевого бюджету. 

«Такий механізм буде діяти до грудня, до завершення 2019 року, тому що ще попередній склад Верховної ради проголосував зміну у відповідне законодавство і акциз у нас забирається. Є ідея і попередньої владної команди, я так розумію, що чинна влада підтримує ту саму ідею, щоб кошти йшли до центрального бюджету, а звідти йшли у якості дорожнього фонду, виключно на ремонт, реконструкцію і будівництво нових доріг».

Гроші від акцизного податку потім перерозподілятимуться на обласні бюджети, каже Микола Силенко.
«За розрахунками, десь близько 180 мільйонів гривень до громад Чернігівської області від цього акцизу, тобто цими коштами тепер буде одноосібно розпоряджатися обласна держадміністрація. Проблема в тому, що, наприклад, до громад заходило 1,5 мільйони в рік акцизу, а по розподілу ОДА дороги можуть збудувати, умовно кажучи на 500 тисяч».

Ми отримали коментар Міністра розвитку громад та територій України Альони Бабак з приводу ініціативи забрати в громад частину грошей від акцизного податку з пального. За її словами, цей податок вводився для того, аби відновлювати дороги.

«Податок є тягарем для власників транспортних засобів. Кошти із акцизного податку мають надходити до державного фонду, визначатися пріоритетні напрямки відновлення доріг, як загального державного, так і регіонального значення, і громади мають стати учасниками цього процесу, де вони будуть надавати свої пропозиції, які самі дороги регіонального значення мають відновлюватися», - каже Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак.