Чому на Красній площі у Чернігові перекладають новий клінкер

15:00, 11 лис. 2019
 
Чому на Красній площі у Чернігові перекладають новий клінкер

Новий клінкер на Красній площі Чернігова перекладають за рахунок підрядної організації, яка її реконструювала. Про це UA: Чернігів сказав начальник управління житлово-комунального міської ради Ярослав Куц. Чому на відремонтованій цьогоріч за 53 мільйони гривень площі перекладають новий клінкер - далі.

На Красній площі у Чернігові перекладають новий клінкер. За словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослава Куца, це не ремонт, а виправлення недоліків на автомобільному колі.

«В тих місцях, де є поворот транспорту по колу, там є зсув, там є додаткове навантаження, і вона ущільнюється. Тому плитку дістають, вкладають заново і роблять більш щільне покриття, щоб було рівно, щоб не було ніяких проблем в майбутньому».

Нагадаємо, Красну площу цьогоріч реконструювали за 53 мільйони гривень.

Старий клінкер тоді зняли, провели археологічні розкопки, замінили водогін та каналізаційний колектор, залили бетонну основу. 900 тисяч цеглин, якими була викладена площа до ремонту, перебрали, половину виклали в центрі площі. Автомобільне коло та велодоріжку виклали новим гранітом.

«Ось цей дорожній клінкер у квадратному метрі – 96 плиток йде, викладено 6 650 квадратів дорожнього клінкеру, це загальна кількість виходить 638 тисяч штук, приблизно, плюс-мінус. Старого клінкера йде в середньому, бо розміри його різні, 66 штук на квадратний метр. Укладено 7 700 квадратних метрів. Тут взагалі трохи більше півтора гектари майданчик», - розповідає виконроб «УТБ-Інжиніринг» Сергій Бондарець.

Роботи проводило приватне підприємство “УТБ-Інжиніринг”. 17 вересня під час відкриття площі для руху у коментарі Суспільному виконроб Сергій Бондарець сказав, що компанія надає гарантію на виконані роботи.

«Гарантія – 5 років на роботу. Це була вказівка мера, і в принципі ми намагаємося виконувати так роботи, щоб притримуватись цієї гарантії».

Зі слів Ярослава Куца, сама бруківка не пошкоджена. Перекладають її за рахунок підрядника.

«Я думаю, що ми в цьому році все перекладемо і повертатись до цього в майбутньому не будемо».