47 багатоповерхівок, дитячий садок та школа чернігівського мікрорайону Масани залишилось без опалення

17:22, 4 лис. 2019
 
47 багатоповерхівок, дитячий садок та школа чернігівського мікрорайону Масани залишилось без опалення

47 багатоповерхівок, дитячий садок і школа у Чернігові в мікрорайоні Масани залишились без опалення. Котельню вимкнули вчора ввечері, сказав технічний директор «Облтеплокомуненерго» Петро Мазяр. Причина – повітряні пробки в системі, через які виникли проблеми з опаленням у 20 будинках. Яка температура в садочку й школі, та коли в мікрорайон обіцяють повернути тепло – розкаже Альона Макаренко.

Мікрорайон Масани в Чернігові. Нині тут 47 будинків не опалюються. Батареї холодні з вечора неділі, каже місцева жителька Тетяна Карнаухова.

«У мене трикімнатна квартира, дали тільки в двох кімнатах, у п’ятницю знову подзвонили – вони сказали, дуже багато заявок в суботу. В суботу дали, але все одно одна кімната була не продута система. А вчора відключили повністю гарячу воду й опалення, сьогодні холодно. – А скільки градусів? – Ну, 16 у мене в кімнаті, і ось  мала дитина, обігрівачами гріємось».
«Батареї холодні вже другий день. А градусів – вчора було 20, сьогодні 18. Ще терпіти можна, тому що на вулиці, бачите, потепліло» - каже мешканець будинку на вулиці Незалежності Юрій.

Андрій Мироненко розповідає: «Сьогодні батареї не топились. – Як у квартирі, яка температура? – У мене тепло».

Холодні батареї і в 35-й чернігівській школі. Заступниця директора з господарчої частини Валентина Лапко каже, через те, що школа утеплена, в класах поки не холодно.

Поряд 75-й дитсадок. Тут батареї теж холодні. Завідувачки закладу Олени Ричкової на місці не було, телефоном вона розказала – зранку середня температура у групах була 18 градусів. Якщо почне опускатися, будуть вмикати обігрівачі. Чому мікрорайон залишився без опалення, пояснює технічний директор «Облтеплокомуненерго» Петро Мазяр.

«Ми в ремонтний період виконували заміну ділянки магістральної теплової мережі діаметром 500. І після виконання робіт знову заповнювали магістральну мережу водою і внаслідок цього виникло заповітрення системи. Тому що дуже великий об’єм тепломережі. З моменту пуску було направлено максимальну кількість бригад слюсарів для ліквідації ситуації, що склалася. Але, на жаль, в системі велика кількість повітря, просто не можемо запустити систему опалення, щоб вийшов нормальний робочий режим».

Зі слів Петра Мазяра, із 47 багатоповерхівок  в мікрорайоні «Масани» проблемні  - 20.

«З п’ятниці по неділю працювали бригади слюсарів по усуненню пробок. Це результату не дало. Було прийнято рішення зупинити котельню. О 8 вечора зупинили. Чекаємо, доки охолоне теплоносій, наразі наші слюсарі виконують роботи по розповітренню системи. Система заспокоїлась, теплоносій охолов, ми піднімаємо тиск у мережі і тим самим виганяємо повітря».

Коли котельню перезапустять, технічний директор «Облтеплокомуненерго» сказати точно не зміг.

«За прогнозами, ми плануємо сьогодні до вечора – завтра зранку запустити систему».