Андрія Прокопенка представили на посаді голови ОДА: зробив це перший заступник керівника офісу Президента, Володимир Зеленський не приїхав

19:55, 1 лис. 2019
 
Андрія Прокопенка представили на посаді голови ОДА: зробив це перший заступник керівника офісу Президента, Володимир Зеленський не приїхав

У Чернігові представили нового голову облдержадміністрації – Андрія Прокопенка. Представлення розпочали о пів на шосту вечора в обласному філармонійному центрі. Туди приїхали представники місцевої влади, духовенства та поліції, освітяни, медики та народні депутати. Як усе було, бачили наші журналісти.

Четверта дня. Біля філармонійного центру у Чернігові збираються люди. Тут за півтори години мають представити нового голову облдержадміністрації – Андрія Прокопенка. Серед присутніх – голови об’єднаних територіальних громад. Від нового очільника області чекають співпраці та «справедливого» фінансування.

«Сьогодні оберти набирають ОТГ, вони показали свою спроможність, показали, що вміють виконувати ті навантаження, завдання, надавати послуги. Тому хочеться такої співпраці, відношення такого, щоб все таки ОТБ не були на затворах якихось» - каже голова Городнянської ОТГ Андрій Богдан.

Анатолій Лінник, голова Ніжинської ОТГ: «Ми очікуємо підтримки, і, головне, справедливості в розподілі обласних коштів на ОТГ, а не так, як було в попередні роки».

Прийшов на представлення і колишній голова облдержадміністрації Валерій Куліч. Новопризначеному керівнику ОДА бажає виваженості і терпіння.

Прийшли на представлення і народні депутати із політичної партії «Слуга народу». Про нового керівника області і очікування від його роботи кажуть таке.

Антон Поляков, народний депутат за 206 виборчим округом, партія «Слуга народу»: «Він виключно людина президента».

«Область у нас найкраща, але чомусь депресивна. Я сподіваюсь, що він разом з нами допоможе підняти Чернігівщину з колін».

Олег Семінський, народний депутат за 205 виборчим округом, партія «Слуга народу»: «В нашому розумінні треба провести аудит стану справ, що в нас знаходиться в якому стані. Потім робиться план роботи, потім ми всі разом приступаємо до роботи».

Представлення голови облдержадміністрації розпочинається о 17:30. Замість президента Володимира Зеленського до Чернігова приїхав перший заступник керівника Офісу президента – Сергій Трофімов. Як сказав він, Зеленський не приїхав, бо в нього були важливі справи в Офісі Президента.

Андрій Прокопенко говорить про те, що збирається зробити в першу чергу на своїй новій посаді.