Чернігівський гуртожиток підприємства «Чексіл» залишається без тепла: у чому причина та коли ввімкнуть опалення

18:13, 1 лис. 2019
 
 Чернігівський гуртожиток підприємства «Чексіл» залишається без тепла: у чому причина та коли ввімкнуть опалення

Опалення й гарячу воду в чернігівському гуртожитку підприємства «Чексіл» підключать після погашення боргу. Про це сказав заступник генерального директора КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ФІРМИ «ТЕХНОВА» Вадим Ніколаєв на зборах з мешканцями гуртожитку. П’ятий поверх будівлі орендує Чернігівський промислово-економічний коледж. Як живуть студенти без опалення та коли його обіцяють повернути – в сюжеті Альони Макаренко.

Це Руслан Титенок. Він студент другого курсу Чернігівського промислово-економічного коледжу. Живе в гуртожитку, який на балансі Чернігівського КСК «Чексіл». Тут навчальний заклад орендує весь п’ятий поверх. Хлопець каже, останні два дні куртки не знімає.

«Вікна продувають і нема опалення і тому що холодно в кімнаті».

У кімнаті напроти живуть дівчата. Їх кімната менша і тому каже студентка Ольга Сімак, тут трохи тепліше. Найбільше дратує, стверджує вона, відсутність гарячої води.

«Уявіть – дівчинці з брудною головою ходити, ну, як так можна? Гігієна все ж».

«В раковині миємо голову постійно, це ж неможливо просто».

Загалом у гуртожитку проживають 78 студентів. Дівчата розказують, 29 жовтня тут увімкнули опалення, в кімнаті стало тепло. Наступного дня його вимкнули разом з гарячою водою. Сьогодні, на третій день без теплопостачання, в гуртожитку скликали збори. Куди поділось тепло, пояснює заступник директора «ТехНови»

«У цьому гуртожитку є вузол обліку. Ми подаємо гарячу воду, опалення, все як має бути. Протягом більше ніж року вийшло так, що ми опалювали, ми подавали гарячу воду, нам ні копійки не заплатили. Борг склав мільйон сімдесят три тисячі».

Після того, як опалення й гарячу воду відключили, частину боргу підприємство сплатило. Нині він становить майже 900 тисяч.

«ТЕЦ оплачує газ і вугілля – передплата, за діючим порядком. Ми за місяць вперед все платимо. У нас у працівників через це заробітна плата – 6,5-7 тис. гривень ставка. Ну, ви уявіть, у вас батько може за 7 тисяч працювати?! Тому що в нас такі борги в таких об’ємах».

За словами директорки «Чексілу» Катерини Ревенок, 140 тисяч з 900 заборгували мешканці гуртожитку.

«Це левова частка з суми, яка необхідна для того, щоб запустити опалення».

Звідки взялася решта боргу, Катерина Ревенок пояснює так.

«Стаття доходів у підприємства, на жаль, всього одна – це отримання грошей від мешканців. Статей розходів дуже багато. Одна з них - це пільгові пенсії».

«Зараз ми звернулись до адміністрації, вона має зібрати гроші, ті, що винні. Коли ці гроші надійдуть нам на рахунок, ми протягом години-півтори підключаємо гуртожиток до гарячої води і опалення», - каже заступник генерального директора КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» Вадим Ніколаєв.

«Переконливе прохання всіх мешканців максимально погасити свої заборгованості. Всю іншу суму підприємство буде шукати самостійно і відповідно в максимально короткі терміни гасити гроші для того, щоб увімкнути опалення в приміщенні», - додає директорка ПРаТ «Чексіл» Катерина Ревенок.

Чернігівський промислово-економічний коледж боргів за оренду кімнат перед підприємством не має. Через відсутність опалення та гарячої води сьогодні після пар більшість їхніх студентів роз’їхались по домівках.