У Ніжині оголосили три дня жалоби: на Донбасі загинув ніжинець – боєць Нацгвардії

18:39, 24 жов. 2019
 
У Ніжині оголосили три дня жалоби: на Донбасі загинув ніжинець – боєць Нацгвардії

Три дні жалоби у пам’ять про загиблого на Донбасі Дмитра Антикова оголосили у Ніжині. Розпорядження підписав сьогодні Ніжинський міський голова Анатолій Лінник. 24-річний ніжинець Дмитро Антиков загинув вчора, в районі Світлодарської дуги під час виконання бойового завдання від ураження струмом.

«Добра людина, що можна сказати, дуже хороший. Дякую батькам, що він такий хороший був, добросовісний».

Так свого одногрупника – 24-річного Дмитра Антикова - згадує староста його групи Вікторія Лисенко. Вони разом навчалися в Ніжинському університеті ім. Гоголя на історико-юридичному факультеті. У червні вони разом отримали дипломи бакалаврів.

«Я добре пам’ятаю його. Це дуже відповідальний хлопець, із своєю думкою. Дуже спокійний, врівноважений, він виконував те, що від нього вимагалося, сумлінно ставився до навчання. Хоча в нього не завжди виходило приїхати на навчання. Він навчався у нас на заочному і його не відпускали на всі дні навчання, він завжди приїжджав і говорив, що дуже важко у командування відпроситися до Ніжина» - згадує професор ніжинського університету Євгеній Луняк.

Дмитро Антиков пішов служити у 2015 році, тоді йому було 20. Був головним старшиною 2-ї гаубичної артилерійської батареї Нацгвардії. Загинув у районі Світлодарської дуги.

Андрій Куліш, прес-офіцер бригади швидкого реагування Нацгвардії: «Це сталося безпосередньо на передовій, в зоні виконання завдань. Старшина був коригувальником. Якраз відбувалась зміна посту, він йшов на позиції, а в цей час був дуже сильний туман і там така місцевість, там була будівля зруйнована вибухами і обірвало лінію електропередач. Він у густому тумані не помітив цю обірвану лінію і отримав смертельне ураження струмом. Ми йому одразу надали першу допомогу, намагалися запустити серце, але на жаль результату не дало. Він виконував бойову задачу і отримав не бойове, але смертельне травмування.»

«Коли ми знайомились, питали: хто де працює, хто чим займається, - він одразу сказав, що він там. Ми йому сказали: ну досить, ти ж там уже побув, давай іди додому. Він каже, ні, треба. Отак: треба, я буду там, там хлопці, - отак якось він міркував» - розповідає староста групи Вікторія Лисенко.

Це 15 школа у Ніжині. Тут до 9 класу навчався Дмитро. Він став третім її випускником, який загинув на Сході України.

«Діму я навчала з 5 по 9 клас. Він був активним хлопчиком, товариським, запам’яталось, що завжди з посмішкою на вустах, завжди з гарним настроєм. В вересні місяці він одружився, а в жовтні його не стало.

Сестра буквально день чи два назад народила дитину, і це просто, знаєте, в сім’ї і радість, і горе. Я думаю, вони і досі, та й ми також, не можемо усвідомити того, що Діми вже немає» - каже класна керівниця Майя Гінда.

Сьогодні у школі на прапор пов’язали чорну стрічку та, зі слів Майї Гінди, планують встановити пам’ятний портрет в холі. Прощання із загиблим відбудеться у суботу, 26 жовтня.