Добровільні пожежні команди 5-ти ОТГ області отримали 20 нових комплектів форменого одягу

18:58, 16 жов. 2019
 
Добровільні пожежні команди 5-ти ОТГ області отримали 20 нових комплектів форменого одягу

20 комплектів бойового форменого одягу сьогодні передали представникам п’яти ОТГ області: Височанської, Плисківської, Бобровицької, Менскої та Сосницької. Форму передадуть добровільним пожежним командам цих громад, бо вони протягом року брали участь у польській ініціативі «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах України». До комплекту входять костюм, шолом, дві пари взуття, рукавиці, ліхтарик. За словами координатора ініціативи Марека Ковальскі, це – додаткова винагорода для пожежників-добровольців.

«Цей бойовий одяг має найкращу якість у світі, що дозволяє пожежнику працювати у дуже складних умовах, якісніше та професійніше виконувати свої обов’язки в складних умовах довкілля.

Взуття, форма, шолом, рукавиці – цей одяг допомагає витримувати дуже високі температури».

«Форма відповідає всім європейським зразкам, у принципі, така форма буде впроваджуватись і в наших підрозділах» - каже заступник начальника управління ДСНС в області Олександр Нагуло.

Першим приміряти форму зміг виконувач обов’язків старости Волинківського старостинського округу та член добровільної пожежної команди Сосницької громади Василь Дяченко. За його словами, досі на надзвичайні ситуації виїздили у власному одязі.

«На даний час не було ніякого. Перед цим на день села наш мер привіз мені три комплекти, нового одягу. Але тільки раз ми її одягали – дай Бог, щоб вона нам не знадобилась. А це – приємно, і коли у місто приїжджаєш, дивишся на рятівників – хочеться, щоб  І в селі так було.

Каска – звичайно несподівано важка – ну нічого. Краще хай буде важкувата, але краще щоб захищала людей від всяких неприємний ситуацій на пожежі» - роздивляючись одяг говорить в.о. старости Волинківського старостинського округу  Василь Дяченко.

Також Марек Ковальскі нагородив Сосницьку громаду за розробку кращого плану безпеки громади – передав її представникам медичну укладку – комплект для надання першої медичної допомоги.

За словами заступника начальника управління ДСНС в області Олександра Нагула, пожежники-добровольці побували у Польщі та ознайомилися із тим, як працюють їх колеги. Крім того, добровольці пройшли навчання на базі ДСНС.