Біля Козельця стався конфлікт між водієм корпоративного автобусу та патрульними поліцейськими: на водія оформили 4 протоколи

18:24, 16 жов. 2019
 
Біля Козельця стався конфлікт між водієм корпоративного автобусу та патрульними поліцейськими: на водія оформили 4 протоколи

Адмінматеріали за 5-ма статтями склали сьогодні патрульні на водія автобуса у Козельці. Автобус рухався з Києва, розвозив до домівок працівників броварського підприємства. Як сказав UA: Чернігів прес-офіцер патрульної поліції в області Віталій Копистко, поліцейські вирішили зупинити автобус через те, що водій проігнорував їхню вимогу про зупинку. Після цього між чоловіком і двома патрульними стався конфлікт: водія силоміць вивели з салону, поклали на землю, вдягли наручники і повезли до відділку. Пасажир автобуса Андрій Федосенко каже: патрульні діяли занадто жорстоко по відношенню до водія. Альона Макаренко далі.

Це відео відзняв сьогодні близько 10 ранку житель Козельця Андрій Федосенко. Чоловік розповідає, їхав корпоративним автобусом з броварського підприємства додому. На в’їзді до селища водій зупинився, аби висадити пасажирів. Поряд зупинилась машина патрульних. Андрій каже, звукових сигналів від патрульних перед зупинкою пасажири не чули.

Після того, як водія силоміць вивели з салону, його поклали на землю, вдягли наручники і повезли у відділок. Пасажири, що їхали з роботи після нічної зміни, близько години чекали його в автобусі, потім хто чим зміг роз’їхалися по домівках.

«Ми ще телефонували, викликали групу, але групу ми не дочекались також».

Анатолій, який живе поряд з місцем, де стався конфлікт, розповідає – водій повернувся за автобусом близько другої години дня. Про сам інцидент очевидець каже таке.

«Я, звичайно, не бачив, за що його зупинили, але бачив, як заламували руки інспектор та інспекторша вдвох. Людину вниз головою поклали, зірвали одяг з нього. Він кричить – мені боляче, що ви мене ламаєте, за що. Таке просто свавілля. Вони втрачають людську гідність і вони принижують людей до межі. Як можна людину, водія похилого віку, як можна з ним так було чинити?! Навіть якщо він не дав їм посвідчення».

Андрій Федосенко, пасажир автобуса: «Я вважаю, жорстоко дуже як для такої ситуації. Я хочу, щоб про це всі знали, щоб такого більше не було».

Як розповідає прес-офіцер патрульної поліції області Віталій Копистко, автобус рухався з порушенням правил дорожнього руху, сигнал зупинитися проігнорував.

«Водій одразу повідомив, що  він нічого не бачив і не чув, що він нічого не порушував. Тобто ситуація с самого початку почала нагнітатися. В результаті водій взагалі відмовився показати будь-які документи та називати свою особу. Про що він був попереджений, що в разі, якщо поліцейські не зможуть встановити його особу, то його доведеться затримати і доставити до Козелецького відділення поліції. В принципі, що й сталося. Хоча водій чинив опір цьому. Громадянина таки доставили до Козелецького відділення поліції, де звичайно ж були встановлені його особа та складені на нього адміністративні протоколи – 5. І потім він був повернений до свого транспортного засобу, звичайно, що всі пасажири, які були в автобусі. Весь цей час його чекали».

Віталій Копистко каже, початку інциденту на оприлюдненому відео немає. Що саме сталося і хто винен будуть з’ясовувати, зокрема, переглянувши боді-камери поліцейських. Тим часом поліція склала на водія п’ять адмінматеріалів – невиконання вимог про зупинку, злісна непокора поліцейським, дрібне хуліганство, непред’явлення документів та порушення правил дорожнього руху. Зв’язатися з водієм нам не вдалося. Ми залишаємо йому можливість висловити свою позицію.