Опалення у будинках чернігівців не ввімкнуть до наступного вівторка

19:33, 15 жов. 2019
 
Опалення у будинках чернігівців не ввімкнуть до наступного вівторка

Опалення у будинках чернігівців не ввімкнуть до наступного вівторка. Про це сьогодні на нараді сказав міський голова Владислав Атрошенко. З його слів, це пов’язано з тим, що найближчий тиждень середньодобова температура не падатиме нижче 8 градусів тепла, а у деякі дні вдень досягатиме 20-21 градуса.

«По опалювальному сезону, я не знаю, які у кого прогнози, у мене по моїм прогнозам по Гісметіо, за початок опалювального сезону найближчого тижня ми не говоримо. До наступного вівторка» - каже міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Також Владислав Атрошенко сказав, що питання опалення садочків, шкіл та пологового будинку розглядатимуть окремо на найближчій нараді. Нагадаємо, за нормативами згідно наказу Міністерства палива та енергетики України опалювальний сезон розпочинається за умови, коли протягом 3 діб середньодобова температура не перевищує 8 градусів вище нуля. Як сказала черговий синоптик обласного гідрометцентру Ірина Глущенко, на цьому тижні різкого похолодання не буде.

«Середньодобова температура найближчі два дні буде ще в межах 14-15 градусів тепла, а вже з 18-го жовтня вона знизиться до 11-12 градусів тепла» - говорить синоптик обласного гідрометцентру Ірина Глущенко.

На запитання, чи потрібно вмикати опалення вже зараз, чернігівці, з якими ми поспілкувалися, відповіли так.

Ніна  – чернігівка: «У нас перший поверх, прохолодно».

Тетяна Чайкіна: «Зараз так, сонячна квартира, нормально. Звісно з довгим рукавом кофтину одягаєш».

Володимир – чернігівець: «У нас стоять сушарка у ванній та у туалеті і там гаряча труба, і в квартирі тепло».