Від 12 до 14 градусів тепла: чому у Новгороді-Сіверському деякі садки без опалення

19:05, 8 жов. 2019
 
Від 12 до 14 градусів тепла: чому у Новгороді-Сіверському деякі садки без опалення

12 градусів у спальні і 14 – в групі  -  це біля обігрівача. Така температура повітря в навчально-виховному комплексі «Дзвіночок» у Новгороді-Сіверському. Центральне опалення в садочках міста поки що не вмикали, каже начальник відділу освіти Новгород-Сіверської міськради Павло Верченко. Чому – розкаже Тетяна Лось.

«Діти мерзнуть. Гріємо. Пляшки кладемо з теплою водою. Накриваємо. Ось принесли ковдри з дому, щоб тепліше було, дві ковдри зверху. І все одно ж холодно» - розповідає вихователька Ірина Молчан.

Це спальня старшої групи в навчально-виховному комплексі «Дзвіночок». На термометрі 12 градусів. У групі тепліше – 14.

«Холодно. - І гратись холодно? Так».

У кабінеті у першокласників - 15 градусів. На стільцях ковдри і подушки.

 Як каже директор навчально-виховного комплексу «Дзвіночок» Валерій Шинкаренко, через холод у приміщеннях, більшість батьків залишили дітей вдома.

«Якщо у процентному співвідношенні взяти, по дитячому садку було відсутні 60% дітей, по школі – 38».

Обігрівачі стоять і в другому міському садочку «8 Березня». Завдяки ним в групах – 15 градусів.

Любочка, мати: «Дуже тепло вдягаємо дитину. Як – три кофти. Хотілося б, звісно, щоб з похолоданням одразу вмикали опалення, щоб дітям було тепло в садочку і школах також. Ну там скорочені уроки. - І в школі холодно?  - Ну так, 12-13 градусів. Звісно».

Це Новгород-Сіверська гімназія №1. Пообіді тут тепло, каже мати першокласника Катерина Шелег.

«Зараз же тепло, а так, як приходимо зранку, то холоднувато. Вдягаємо светрик, кофтину, безрукавку».

Коли почнеться опалювальний сезон в садочках та школах міста начальник відділу освіти Новгород-Сіверської міськради Павло Верченко, не сказав і додав, що не пізніше 15 жовтня.

«Зараз у нас проводяться роботи, направлені на те, щоб запустити, і думаємо, що опалювальний сезон, скоріш за все, розпочнеться у нас в правильні строки, ті, які потрібно, вчасно. - Коли? – Поки що, станом на сьогодні, сказати не можу, тому що видане розпорядження, виданий наказ, вирішується питання щодо запуску опалювального сезону».

 

Читайте також: 11 садків у Чернігові залишились без тепла через борги «Облтеплокомуненерго»